- Главная
- Новости
- Агро
- С/Г продукція
- На Хмельниччині виготовляють крафтовий індичий «мініхамон» і бастурму з курки
На Хмельниччині виготовляють крафтовий індичий «мініхамон» і бастурму з курки
Приправи для м’яса готують із місцевих бакотських трав.
Традиційна українська кухня поповнюється унікальними новими продуктами, створеними українцями у поєднанні сучасного попиту та власного ресурсу. Зокрема, місцевий колорит надають продуктам харчування локальні прянощі, секрети приготування та вирощування.
Так, у селі Гораївка на Хмельниччині виготовляють крафтовий індичий «мініхамон» та бастурму з курки. Приправи для м’яса готують із місцевих бакотських трав.
Про це Укрінформу розповів власник зеленої садиби «Дім мандрівника», експерт із розвитку туризму в громадах Сергій Толстіхін.
«Ми виготовляємо крафтові «мініхамон індичий по-бакотськи» та «бастурму курячу». Їх приправляємо сумішшю місцевих бакотських трав, до якої входять м’ята, меліса, материнка, чебрець, чорнобривці, шавлія, лаванда, кріп і фенхель», — зазначив Толстіхін.
Зокрема, для приготування мініхамону свіжі індичі гомілки витримують у солі протягом 1–2 діб, потім на декілька годин заливають водою, а далі додають до них суміш приправ і трави. Гомілку висушують два тижні, й після цього індичий мініхамон готовий до вживання.
Толстіхін додав, що у садибі також виготовляють овочеві екочипси з червоного буряка та моркви, до яких додають приправу з бакотських трав.
У сезон фруктів там готуються запустити виробництво пастили. Крім того, планують виготовляти і крафтові напої.