Дехто миє яйця перед тим, як покласти в холодильник, вважаючи це профілактикою сальмонельозу. Лікар Адель Корягін застерігає від такої тактики.
Він наголошує, що сальмонельоз — дуже неприємна та небезпечна група кишкових інфекцій. Причина — це бактерія сальмонела. І живе вона не в яйці, а на шкаралупі. І якщо десь є тріщини в шкаралупі, то сальмонела легко потрапляє всередину (тому варити яйця потрібно 15-20 хвилин).
«Миттям яєць ви просто змиваєте захисну оболонку, яка вкриває шкаралупу і не впливаєте на сальмонеллу. Ще й зменшуєте термін придатності яєць. Мити яйця можна зберігати не більше 5 днів, Карл, 5! Хочеться помити яйце — помили безпосередньо перед використанням і не ускладнюємо собі життя!» — говорить лікар.
Також ми розповідали про 7 поширених кухонних звичок, які шкодять здоров'ю.