Вверх
Дать отзыв

Міністр охорони здоров’я фізично не зможе їздити на роботу на тролейбусі — експерт

Навіть якщо матиме таке бажання.

3 мин на прочтение10 Июля 2021, 14:34
Міністр охорони здоров’я фізично не зможе їздити на роботу на тролейбусі — експерт Міністр охорони здоров’я фізично не зможе їздити на роботу на тролейбусі — експерт
Поделиться:

Відомий лікар-інфекціоніст, епідеміолог Олексій Галімський пояснив, чому міністру охорони здоров’я просто не зможе добиратися на роботу та з роботи громадським транспортом.

«Так склалося, що в 2005-2006 роках мені довелося в МОЗ працювати і з тих пір зв'язок з ним втратити не вдається, а при Максима Степанова я був трохи вхожий в будинок. І тому трохи знайомий з внутрішньою кухнею. І можу стверджувати, що якщо міністр, дійсно міністр, і працює не тільки картинкою в телевізорі, то на тролейбусі він не зможе їздити фізично при всьому своєму бажанні», — написав Олексій Галімський.

Він пояснив, що робочий день міністра та його заступників починається зовсім не о 9.00 — у кращому разі це 8.00 чи 7.30. Кінець робочого дня ніяк не 18.00, у кращому разі після 20.00, в гіршому — ближче до півночі.

«І ніяких відгулів і понаднормових, завтра зранку знову на роботу виголеним і помитим, зображаючи свіжий вигляд держслужбовця, одягненого за дрес-кодом). До слова, не факт що вночі або в суботу і неділю не подзвонять і не попросять удома зробити документ або приїхати його завізувати. Після цього всього головне завдання — не заснути стоячи на ескалаторі в метро», — розповідає Олексій Галімський.

Експерт нагадує, що до цього слід додати те, що заступники і міністр у денний час із понеділка по п'ятницю ведуть нескінченний прийом, наради, беруть участь у публічних заходах, і при цьому ще мусять працювати з паперами — візувати і підписувати чимало документів — «накази, відповіді на листи народним депутатам (а вони їх пишуть сотнями в місяць), підписувати може тільки міністр... а перед підписом якось прочитати потрібно».

«Додайте зверху міністру:

- 2-3 засідання Кабміну на тиждень (а зараз на кожному питання МОЗ);

- 425 народних депутатів — вони лізуть у приймальню як мухи на лайно, деякі в принципі неадекватні — по 2-3 години ганяють чаї, відволікаючи від роботи;

- наради в ОПУ, президента який починає дзвонити міністрам о 6 ранку;

- штаби, робочі групи, ....

- два десятки радників і моральних авторитетів (з них ви знаєте тільки Голубовську і Глузмана), всі зі своїми важливими і терміновими ідеями, всіх вислухати і зрозуміти, бажано окремо;

- ручне управління НСЗУ 24/7;

- Держлікслужба, 17 медвишів, 26 обласних управлінь охорони здоров’я, понад 300 юросіб підприємств;

- Держзакупівлі ....... - .....», — перераховує Олексій Галімський.

Таким чином, доводить експерт, робочий день у міністра має закінчуватися за північ, коли тролейбуси не ходять. Тому розвозка йому необхідна.

Також ми розповідали, чому попри високі зарплати три чверті ставок НСЗУ не заповнено.

Читайте GreenPost в Facebook. Подписывайтесь на нас в Telegram.