Догори
Дати відгук

Попри високі зарплати, три чверті ставок НСЗУ не заповнено — джерело

І посада очільника також вакантна.

1 хв на прочитання05 Липня 2021, 11:22
Зарплата Зарплата
Поділитись:

Джерела в НСЗУ повідомляють, що після оголошення конкурсу на посаду голови Національної служби здоров’я України нинішній в. о. керівника НЗСУ Андрій Віленський хотів запропонувати міністру охорони здоров’я Вікторові Ляшку угоду: він, Андрій Віленський, очолює НСЗУ, натомість бюджетне фінансування зарплат цієї служби перерозподіляється на МОЗ. Директори департаментів НСЗУ мали підготувати пропозиції, кому з персоналу просто урізати зарплату, а кого скоротити.

Однак урядовий звіт свідчить, що три чверті ставок НСЗУ і так вакантні. Наше джерело в Кабміні стверджує, що це зроблено навмисно адже збережений фонд зарплат перерозподіляється між меншою кількістю працівників. Фонд зарплат НСЗУ розрахований на 995, але працює лише 268. Це й дає змогу отримувати співробітникам НСЗУ у середньому 52 тис. грн на місяць.

«Цей урядовий інститут готувався з 2017 року, запустився у перші місяці 2018 р., однак вакансій у ньому більше, ніж у більшості урядових інститутах, створених у 2020 році. Тобто пафосна історія успіху «державного стартапу», як її подавали суспільству — повний фейк», — говорить наше джерело.

Наразі відомо, що Андрій Віленський припинив участь у конкурсі на голову НСЗУ, а Віктор Ляшко заявив, що «не зміг із першої спроби визначитись з очільником НСЗУ».

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що середня зарплата працівників Національної служби здоров’я — 52 тис. грн.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost