Вверх
Дать отзыв

Мед і карантин: що чекає медову галузь України

Виробництво меду збережеться на попередніх, або близьких до попереднього періоду рівнях. Більшого впливу буде мати економічна криза яка розвивається на фоні пандемії.

2 мин на прочтение07 Апреля 2020, 12:15
pixabay pixabay
Поделиться:

На думку експерта,  члена правління Асоціації переробників та експортерів меду Едуарда Кричфалушія, на світову пропозицію меду пандемія Covid-19 не сильно вплине. Як цитує експерта  agroreview.com, виробництво збережеться на попередніх, або близьких до попереднього періоду рівнях.

"Більшого впливу буде мати економічна криза яка розвивається на фоні пандемії. Тут і девальвації валют країн виробників і падіння попиту в країнах імпортерах, і порушені логістичні ланцюжки. А ці негативні наслідки вже можна впевнено прогнозувати", – каже Едуард Кричфалушій.

За словами експерта, девальвації валют, зокрема гривні, змінить і конкурентність українського меду на світовому ринку.  Ціну  меду у сезоні 20-21  не зможе спрогнозувати ніхто.

"Все що ми можемо зробити це покращити собівартість, оптимізувати витрати та зберегти якість і бути готовим що прийдеться жорстко конкурувати за свій ринок збуту", – переконаний Едуард Кричфалушій.

Також на думку фахівця, оскільки мед не є продуктом першої необхідності, відтак падіння доходів призведе до зменшення споживання таких товарів. Проте він переконаний, що коронавірус змінить експортний потенціал українського меду і його вартість.

Нагадаємо, у ФАО заявили про ймовірні збої у глобальних ланцюжках поставок продовольства можуть відбутися вже в квітні-травні 2020 року.  Як повідомляв GreenPost, з початку спалаху коронавірусу, введення карантину і сповільнення економічної активності в Україні заговорили про ймовірні обмеження експорту сільськогосподарських товарів. Так, востаннє на заборону експорту зерна у Кабміні натякали 29 березня. А 2 квітня уряд заборонив експорт гречки.

 

 

.

Читайте GreenPost в Facebook. Подписывайтесь на нас в Telegram.

Больше из GreenPost
 Финансовый гороскоп на четверг, 25 апреля
Будьте внимательны к мелочам: финансовый гороскоп на четверг, 25 апреля
1 мин на прочтение10 минут назад
Более 8 километров браконьерских сетей изъяли из заказника на Кременчугском водохранилище
Более 8 километров браконьерских сетей изъяли из заказника на Кременчугском водохранилище
1 мин на прочтениечас назад
Прогноз погоды в Украине на 25 апреля
Облачно с прояснениями: прогноз погоды в Украине на 25 апреля
1 мин на прочтение2 часа назад
Минприроды инициирует упрощение порядка получения разрешения на операции по обработке отходов
Минприроды инициирует упрощение порядка получения разрешения на осуществление операций по обработке отходов в рамках экспериментального проекта
2 мин на прочтение3 часа назад
На Закарпатье - снеголавинные предупреждения!
1 мин на прочтение4 часа назад
Позаботьтесь об онлайн-безопасности: советы от киберполиции
1 мин на прочтение5 часов назад
Стали известны победители всеукраинского экологического конкурса рисунков
1 мин на прочтение6 часов назад
Синоптики объяснили, когда очистится атмосфера над Украиной от желтой пыли
1 мин на прочтение7 часов назад