Догори
Дати відгук

В Кабміні знову натякнули на обмеження експорту зерна

Уряд демонструє прагнення не допустити підвищення цін на хліб

1 хв на прочитання29 Березня 2020, 15:12
Image by $uraj tripathi from Pixabay Image by $uraj tripathi from Pixabay
Поділитись:

Щоб стабілізувати ціну на борошно, Державна продовольчо-зернова корпорація України та Аграрний Фонд  направлять 160 тис. тонн продовольчої пшениці на внутрішню переробку та реалізацію на внутрішньому ринку. Якщо ж і це не допоможе, то держава може обмежити обсяги експорту зерна, повідомляють у Міністерстві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

Ця інтервенція держави на ринок дозволить виробити близько 128 додаткових тисяч тонн борошна.

«Враховуючи внутрішнє споживання та залишки на борошномельних підприємствах, цих об’ємів достатньо, щоб стабілізувати ціну на борошно та не допустити ажіотажного зростання цін для українського споживача», - впевнені у відомстві.

При цьому у Мінекономіки натякнули, що за потреби можуть обмежити експорт зерна. Там нагадали, що у підписаному минулого року Меморандумі про взаємопорозуміння з експортерами зерна було зафіксовано орієнтир щодо можливого експорту пшениці у 2019/2020 МР.

"Поки орієнтир можливих поставок за кордон у 20 млн тонн не перевищений, але ми щоденно моніторимо обсяги експорту, тримаємо зв’язок з зерновиками і борошномелами, у разі необхідності – будемо вживати необхідні заходи", - повідомили в міністерстві.

Тим часом, як повідомляв GreenPost, експерти стверджують, що хліб таки подорожчає.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.