Під час виснажливої спеки варто обмежити споживання деяких продуктів харчування, які можуть підвищувати температуру тіла. Про це пишеfoodrepublic.com.
Капсаїцин — сполука, що міститься в гострій їжі. Проте його варто уникати, коли надворі занадто велика спека. Адже викликає підвищення температури тіла та змушує людину нагріватися. Хоч це тільки тимчасово, проте коли на вулиці жахлива спека, усе має значення.
У спеку, коли температур тіла піднімається, вода – це найкращий друг. Одним із способів запобігти втраті такої необхідної води в організмі – є уникнення діуретичних , тобто сечогінних продуктів. До них відносяться, зокрема, манго, фенхель, спаржа, селера, артишоки, банани, а також кава, чай, газовані напої та інші напої з кофеїном. Через зневоднення стає спекотніше, а ймовірність отримати тепловий удар зростає.
В спеку організму досить важко засвоювати білок. Потрібно багато різних молекул та ферментів, щоб переварити шматок м’яса. Коли тіло виконує цей процес, воно створює тепло – процес, відомий як термогенез.
Нагадаємо, що неправильне харчування може звести нанівець використання дорогого крему.