Вверх
Дать отзыв

Лікар пояснив, чому не можна лягати чи спати після прийому їжі

Деякі лікарі рекомендують навіть не сідати після їжі.

1 мин на прочтение21 Мая 2021, 06:50
Лікар пояснив, чому не можна лягати чи спати після прийому їжі Лікар пояснив, чому не можна лягати чи спати після прийому їжі
Поделиться:

Їсти на ніч, а також вкладатися в ліжко після обіду чи вечері дуже шкідливо для людини. Медики попереджають, що така звичка може спричинити виникнення серйозних захворювань, аж до онкології.

Після прийому їжі не потрібно лягати. Деякі лікарі рекомендують навіть не сідати після їжі, а краще вирушити на прогулянку, або зайнятися іншими помірними навантаженнями.

Це пов’язано з тим, що при занятті горизонтального положення вміст кишечника може потрапити в стравохід. У момент перетравлення їжі в кишечнику знаходиться шлунковий сік, який пошкоджує стравохід.

Самим явним симптомом цього вважається печія. Однак це далеко не самий негативний сценарій. Гастроентеролог Сергій Вялов розповів, що при регулярному занятті горизонтального положення після їжі розвивається небезпечне хронічне захворювання, яке може привести до онкології.

“Якщо він регулярно це робить, наприклад, у нього є звичка поїсти на ніч, перед тим як лягати спати, або він просто любить полежати після їжі, через якийсь час це може привести до розвитку рефлюксної хвороби, коли вміст шлунка потрапляє в стравохід і обпікає його”,— пояснив медик.

До слова,  Зеленський зажадав від уряду до Дня Незалежності вакцинувати більшість українців від COVID-19. 

Читайте GreenPost в Facebook. Подписывайтесь на нас в Telegram.

Больше из GreenPost