Вверх
Дать отзыв

Кукурудза: чому її варто приготувати і як це зробити

Кукурудза містить практично всі поживні речовини, потрібні людському організму.

2 мин на прочтение18 Августа 2021, 15:10
Кукурудза Кукурудза
Поделиться:

Кукурудза — найбільша із зернових і найдавніша хлібна рослина Землі. Офіційно батьківщиною кукурудзи вважається територія сучасної Мексики — коли у Мехіко під час археологічних розкопок на глибині 70 м знайшли шар скам'янілий пилок дикої кукурудзи, вік якого становив 60 000 років. 

Наразі ж серед злаків кукурудза посідає перше місце за площею посадки — її вирощують на всіх континентах, окрім Антарктиди. Перше місце за об'ємом вирощеної кукурудзи у світі посідає США.

З кукурудзи виготовляють понад 500 продуктів — наприклад, крупу, борошно, пластівці, крохмаль, олію, снекову продукцію (пластівці, палички тощо).

У сучасному світі налічується приблизно тисячі сортів кукурудзи, деякі з них — суто декоративні.

Світова продовольча криза спонукає людство дедалі активніше вирощувати кукурудзу — тим паче, що ця культура містить практично всі поживні речовини, потрібні людському організму. Наприклад, кукурудза містить цукри, вітамін А і С, вітаміни групи В, вітамін К (він гарно впливає на серцево-судинну систему), вітамін Е (поліпшує стан волосся і шкіри), пектини (позитивно впливають на травлення), а також велику кількість калію та необхідні для організму людини амінокислоти.

Кукурудза від решти «колег» відрізняється тим, що її можна просто зварити без будь-якої попередньої обробки і вжити як готову страву. Щоправда, тут є багато тонкощів.

  • Найкраще відварювати качани кукурудзи в чавунній каструлі з товстими стінками, накривши кришкою. Проте підійдуть також глиняна каструлька, пароварка, мультиварка і навіть мікрохвильова піч.
  • Качани кукурудзи потрібно очистити від листя — частину можна залишити, але тільки здорові, неушкоджені листочки.
  • Дно каструлі краще встелити кукурудзяним листям.
  • Кукурудзу потрібно варити без солі, щоб вона не стала дуже твердою.
  • Для варіння кукурудзу слід опустити в киплячу воду й відразу зменшити вогонь.
  • Молода кукурудза вариться 20–30 хв, стигла — 30–40 хв, стара може варитися 2 години.
  • Качани старої кукурудзи варто очистити від волокон і листя, розрізати навпіл і залити молоком, розведеним звичайною питною холодною водою у співвідношенні 1:1. Після того, як у такій молочній суміші кукурудза пролежить чотири години, її можна відварити.

Також ми розповідали, чи можна немовлятам їсти йогурт: радять дієтологи.

Читайте GreenPost в Facebook. Подписывайтесь на нас в Telegram.

Больше из GreenPost
ФОТО: ДЛесной пожар / ГСЧС
В нацпарке "Святые горы" локализовали масштабный лесной пожар
1 мин на прочтение4 часа назад
ФОТО: иллюстративное
Увидеть планету невооруженным глазом: уже в воскресенье Сатурн максимально приблизится к Земле
2 мин на прочтение5 часов назад
ФОТО: Северо-Ледовитый океан / ВВС
Ученые: Северный Ледовитый океан теряет способность поглощать парниковые газы
1 мин на прочтение7 часов назад
ФОТО: Министр защиты окружающей среды и природных ресурсов Украины Светлана Гринчук / Мисреды
Движение загрязнителя по руслу Десны в направлении Киева замедляется, - Гринчук
1 мин на прочтение8 часов назад
В Японии дельфин-отшельник несколько лет терроризирует отдыхающих префектуры Фукуи
1 мин на прочтение10 часов назад
Новоназначенную главу Минсреды представили команде министерства
1 мин на прочтение11 часов назад
Нацпарк «Гомельшанские леса» отмечает двадцатилетний юбилей
1 мин на прочтение12 часов назад
Минокружение: загрязнитель из Десны достанется Киеву 10 сентября
1 мин на прочтение14 часов назад