Як відомо, зібрати врожай — це тільки половина справи, важливо його зберегти. Повною мірою це стосується яблук, ніжна м'якоть яких вимагає особливого підходу. Телеграм-канал «Дача. Сад та город» розповідає про хитрощі, які допоможуть зберегти яблука.
Мінімум контакту. Для нормального зберігання відбирайте тільки ідеальні яблука, без будь-яких слідів. Збирайте яблука тільки вручну й одразу кладіть у ящики, намагаючись навіть мінімально торкатися і не пошкоджувати восковий наліт на них.
Тара. Не зберігайте яблука навалом у щільних ящиках. Ідеальний ящик — це невелика ємність, де плоди лежать в один ряд, ледь стикаючись. Також тара має провітрюватися.
«Сусіди». Яблука виділяють етилен, що псує прилеглі плоди, особливо це стосується моркви, буряка, селери та картоплі. Також не зберігайте яблука поруч з овочами і травами, що сильно пахнуть.
Температура. Найважливіший фактор, оптимальна вона від 0 до +5 °С, можливе зниження на кілька градусів. Вологість — 85-90 %, за гарної вентиляції та циркуляції повітря.
Також ми розповідали, що буряк любить холод, а цибуля не товаришує з картоплею: гігієніст радить, як правильно зберігати овочі без погреба.