Голубці готують із покоління в покоління, й у кожному домі є свій секрет ідеального смаку цієї страви. Голубці, тушковані в каструлі — це простий спосіб приготування, який дозволяє повністю розкрити багатство смаків.
Інгредієнти:
рис — 150 г;
фарш яловичий — 250 г;
фарш свинячий — 250 г;
морква — 1 шт.;
сіль — 1 столова ложка;
чорний мелений перець — ½ столової ложки;
олія — 2+3 столові ложки;
томатна паста — 3 столові ложки;
капуста — 1 качан.
Приготування.
У капусти попередньо видалити качан і кілька хвилин проварити в киплячій воді, щоб листочки стали м'якшими. Розібрати капусту на листя.
Рис промити й відварити у підсоленій воді. Моркву очистити від шкірки, промити, пропустити через дрібну тертку.
У сковороду налити олію, викласти моркву, перемішати. Через 4 хвилини моркву перекласти в глибоку миску.
У мисці з'єднати свинячий фарш, рис і моркву, додати сіль, чорний мелений перець, перемішати. На лист капусти викладаємо 1,5-2 ст. ложки начинки, сформувати голубці.
У сковороду налити трохи олії, викласти голубці. Обсмажити голубці із двох боків до золотистого кольору.
У каструлю викласти голубці, залити гарячою водою, посолити, додати томатну пасту і закрити кришкою. За 30-40 хвилин наші голубці готові.
Подавати до столу, прикрасивши зеленню. Смачного!
Більше новин читайте на GreenPost.