Вверх
Дать отзыв

Головний міф про високий рівень холестерину у крові розвіяний лікарями

Коли людина споживає багаті холестерином продукти, наше тіло до певного моменту здатне компенсувати це, знижуючи рівень вироблення цієї речовини.

1 мин на прочтение07 Мая 2021, 23:50
Головний міф про високий рівень холестерину у крові розвіяний лікарями. Фото ілюстративне Головний міф про високий рівень холестерину у крові розвіяний лікарями. Фото ілюстративне
Поделиться:

Холестерин, який люди отримують через їжу, насправді не такий небезпечний для організму, як багато хто вважає. Ймовірність розвитку серцево-судинних захворювань різко підвищують інші речовини — насичені жири.

Як пише CNN, із недавнього часу Міністерство сільського господарства США перестало у своїх рекомендаціях вказувати допустимі обсяги споживання багатих холестерином продуктів. Аналіз, проведений Американською асоціацією серця, не показав взаємозв’язку між рівнем споживання холестерину та кардіоваскулярним ризиком, тобто ймовірністю якогось серйозного ускладнення в серцево-судинній системі або навіть смерті.

«Насичені жири більшою мірою відповідальні за підвищення рівня холестерину у крові, ніж споживаний із їжею холестерин», — заявив CNN доктор Стівен Девріс (Stephen Devries), виконавчий директор Інституту Геплса (Gaples Institute).

Він пояснив, що велика частина холестерину, що надходить у кров, виробляється у самому організмі. Коли людина споживає багаті холестерином продукти, наше тіло до певного моменту здатне компенсувати це, знижуючи рівень вироблення цієї речовини.

Насичені жири ж якраз призводять до того, що приписують холестерину: закупорювання судин, порушення кровопостачання серця і мозку, підвищення ризику інфаркту й інсульту. Насичених жирів багато у пальмовій олії, свинині, яловичині, молочних продуктах.

До слова, науковці довели, що діти, які живуть у зелених районах, мають більший ІQ.

Читайте GreenPost в Facebook. Подписывайтесь на нас в Telegram.

Больше из GreenPost
Завтрак Вредные привычки Фрукты Советы диетолога
В какое время нужно завтракать, чтобы подольше прожить: ответ специалистов
1 мин на прочтение37 минут назад
Фото: «Еда легко»
Гречневый суп с морской капустой и консервированным горошком – готовится просто и вкусно
1 мин на прочтение6 часов назад
Фото: Телеграмм-канал «Дача. Сад и огород»
Мискантус – популярный декоративный злак: что следует знать об этом растении
1 мин на прочтение6 часов назад
Как приготовить настоящие Полтавские галушки
Рецепт приготовления настоящих Полтавских галушек
2 мин на прочтениеВчера
Эмоциональное напряжение и ощущение энергии: гороскоп на четверг, 2 мая
1 мин на прочтениеВчера
Пустынная Мавритания начала выращивать пшеницу в промышленных масштабах
1 мин на прочтениеВчера
В Украине установили Рекорд по самой массовой росписи писанок мастерами разных регионов страны (ФОТО)
2 мин на прочтениеВчера
Германия запускает новую грантовую программу для украинского бизнеса
2 мин на прочтениеВчера