У процесі вирощування, процесу пакування та перевезення на багатьох фруктах і овочах накопичуються хімікати і небезпечні бактерії. Часто люди, щоб убезпечити своє здоров’я, миють продукти звичайним милом. Це - не правильно, кажуть експерти, адже залишки засобу можуть проникнути всередину продукту і викликати розлад шлунково-кишкового тракту, пише CommentsUA.
Насамперед перед приготуванням або вживанням будь-яких продуктів потрібно помити руки теплою водою з милом, щоб змити з них мікроби. Потім овочі і фрукти можна замочити в невеликій мисці, покривши їх на дві третини холодною водою. Туди слід додати харчову соду (із розрахунку 1 ч. л. на кожні 2 склянки води).
Можна перемішати фрукти й овочі у воді для кращого процесу.
Залишити так на 15 хвилин. Після цього потрібно прополоскати овочі та фрукти у воді кілька разів, переконавшись, що всі сторони очищені.
Дати фруктам і овочам висохнути. Тепер вони готові до вживання.
Для більш щільних фруктів і овочів, таких як дині, яблука, морква або картопля, можна використовувати щітку для з м’якою щетиною, щоб очистити поверхню.
Нагадаємо, що названо сім натуральних жироспалювачів.