- Главная
- Новости
- Агро
- С/Г продукція
- Домашній паштет із курячої печінки — чудово підходить як перекус або як ситний сніданок
Домашній паштет із курячої печінки — чудово підходить як перекус або як ситний сніданок
Спочатку паштети були стравою знаті.
Паштети мають довгу і багату історію, що сягає ще часів Середньовіччя, коли їх готували з різноманітних видів м'яса, риби й навіть овочів. Спочатку паштети були стравою знаті, адже для їх приготування використовували найкращі та найніжніші інгредієнти. Проте з часом цей делікатес набув популярності серед усіх верств населення завдяки своїй простоті в приготуванні та насиченому смаку. Основу класичного паштету часто складає печінка, яка після обробки перетворюється на ніжну пасту, що ідеально поєднується з хлібом або тостами. Сьогодні паштети готують з різних видів м’яса та риби, додаючи овочі, спеції та вершкове масло для створення ідеальної текстури та смаку. Наприклад, можна приготувати домашній паштет із курячої печінки.
Інгредієнти:
печінка куряча — 500 г;
масло вершкове — 100-200 г (або за смаком);
олія — для смаження;
цибуля ріпчаста — 1 шт.;
морква — 1 шт.;
перець чорний горошком — 5 шт.;
перець запашний горошком — 2-3 шт.;
лист лавровий — 1-2 шт.;
сіль — до смаку.
Приготування.
Цибулю нарізати півкільцями.
Моркву натерти на великій тертці.
На олії обсмажити цибулю до прозорості.
Додати моркву й обсмажити до м'якості на помірному вогні.
Печінку добре промити, просушити паперовими рушниками та розрізати навпіл.
Цибулю та моркву зняти зі сковороди. Печінку злегка обсмажити з усіх боків.
Додати спеції, обсмажені цибулю та моркву, 1 ст. ложку вершкового масла від загальної кількості. Тушкувати під кришкою 20 хвилин.
Прибрати всі спеції, щоб вони не траплялися у готовому паштеті.
Пропустити печінку з овочами через м'ясорубку, використовуючи насадку із найменшими отворами.
Додати м'яке вершкове масло. (За бажанням можна додати більше вершкового масла, ніж зазначено в рецепті, — печінковий паштет буде ніжнішої та м'якішої консистенції, але й жирнішим.)
Печінковий паштет готовий. Можна насолоджуватися домашнім ніжним паштетом із курячої печінки. Він чудово підходить як перекус або як ситний сніданок.
Смачного!
Більше новин читайте на GreenPost.