Вверх
Дать отзыв

Домашній паштет із курячої печінки — чудово підходить як перекус або як ситний сніданок

Спочатку паштети були стравою знаті.

2 мин на прочтение10 Октября 2024, 07:15
Фото: «Їжа легко» Фото: «Їжа легко»
Поделиться:

Паштети мають довгу і багату історію, що сягає ще часів Середньовіччя, коли їх готували з різноманітних видів м'яса, риби й навіть овочів. Спочатку паштети були стравою знаті, адже для їх приготування використовували найкращі та найніжніші інгредієнти. Проте з часом цей делікатес набув популярності серед усіх верств населення завдяки своїй простоті в приготуванні та насиченому смаку. Основу класичного паштету часто складає печінка, яка після обробки перетворюється на ніжну пасту, що ідеально поєднується з хлібом або тостами. Сьогодні паштети готують з різних видів м’яса та риби, додаючи овочі, спеції та вершкове масло для створення ідеальної текстури та смаку. Наприклад, можна приготувати домашній паштет із курячої печінки.

Інгредієнти:

печінка куряча — 500 г;

масло вершкове — 100-200 г (або за смаком);

олія — ​​для смаження;

цибуля ріпчаста — 1 шт.;

морква — 1 шт.;

перець чорний горошком — 5 шт.;

перець запашний горошком — 2-3 шт.;

лист лавровий — 1-2 шт.;

сіль — до смаку.

Приготування.

Цибулю нарізати півкільцями.

Моркву натерти на великій тертці.

На олії обсмажити цибулю до прозорості.

Додати моркву й обсмажити до м'якості на помірному вогні.

Печінку добре промити, просушити паперовими рушниками та розрізати навпіл.

Цибулю та моркву зняти зі сковороди. Печінку злегка обсмажити з усіх боків.

Додати спеції, обсмажені цибулю та моркву, 1 ст. ложку вершкового масла від загальної кількості. Тушкувати під кришкою 20 хвилин.

Прибрати всі спеції, щоб вони не траплялися у готовому паштеті.

Пропустити печінку з овочами через м'ясорубку, використовуючи насадку із найменшими отворами.

Додати м'яке вершкове масло. (За бажанням можна додати більше вершкового масла, ніж зазначено в рецепті, — печінковий паштет буде ніжнішої та м'якішої консистенції, але й жирнішим.)

Печінковий паштет готовий. Можна насолоджуватися домашнім ніжним паштетом із курячої печінки. Він чудово підходить як перекус або як ситний сніданок.

Смачного!

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost в Facebook. Подписывайтесь на нас в Telegram.

Больше из GreenPost
ФОТО: В Украине собирают первый урожай хлопчатника / Минагрополитики
Первый украинский хлопок: аграрии завершают сбор урожая
1 мин на прочтение2 часа назад
ФОТО: Снежный барс (ирбис) / Steve Tracy via flickr.com
Величественный хищник непостижимой красоты: популяция снежного барса резко сокращается
2 мин на прочтение2 часа назад
ФОТО: Река Десна / Википедия
В Минсреды рассказали о состоянии воды в Сейме и Десне после загрязнения
1 мин на прочтение3 часа назад
ФОТО: Конференция New Food Summit 2024 в Киеве / seeds.org.ua
New Food Summit 2024: обсудили тенденции рынка еды, риски и перспективы
2 мин на прочтение4 часа назад
Вкусные и интересные: топ 10 бутербродов, которые украсят любой стол
2 мин на прочтение5 часов назад
Энергетики восстановили одну из линий питания Запорожской АЭС
1 мин на прочтение6 часов назад
Генетическое расстройство с экзотическим названием: сегодня День осведомленности о синдроме Кабуки
1 мин на прочтение11 часов назад
От стульев и столиков до освещения и клумб: старые металлические бочки в ландшафтном дизайне
3 мин на прочтение11 часов назад