Догори
Дати відгук

Домашній паштет із курячої печінки — чудово підходить як перекус або як ситний сніданок

Спочатку паштети були стравою знаті.

2 хв на прочитання10 Жовтня 2024, 07:15
Фото: «Їжа легко» Фото: «Їжа легко»
Поділитись:

Паштети мають довгу і багату історію, що сягає ще часів Середньовіччя, коли їх готували з різноманітних видів м'яса, риби й навіть овочів. Спочатку паштети були стравою знаті, адже для їх приготування використовували найкращі та найніжніші інгредієнти. Проте з часом цей делікатес набув популярності серед усіх верств населення завдяки своїй простоті в приготуванні та насиченому смаку. Основу класичного паштету часто складає печінка, яка після обробки перетворюється на ніжну пасту, що ідеально поєднується з хлібом або тостами. Сьогодні паштети готують з різних видів м’яса та риби, додаючи овочі, спеції та вершкове масло для створення ідеальної текстури та смаку. Наприклад, можна приготувати домашній паштет із курячої печінки.

Інгредієнти:

печінка куряча — 500 г;

масло вершкове — 100-200 г (або за смаком);

олія — ​​для смаження;

цибуля ріпчаста — 1 шт.;

морква — 1 шт.;

перець чорний горошком — 5 шт.;

перець запашний горошком — 2-3 шт.;

лист лавровий — 1-2 шт.;

сіль — до смаку.

Приготування.

Цибулю нарізати півкільцями.

Моркву натерти на великій тертці.

На олії обсмажити цибулю до прозорості.

Додати моркву й обсмажити до м'якості на помірному вогні.

Печінку добре промити, просушити паперовими рушниками та розрізати навпіл.

Цибулю та моркву зняти зі сковороди. Печінку злегка обсмажити з усіх боків.

Додати спеції, обсмажені цибулю та моркву, 1 ст. ложку вершкового масла від загальної кількості. Тушкувати під кришкою 20 хвилин.

Прибрати всі спеції, щоб вони не траплялися у готовому паштеті.

Пропустити печінку з овочами через м'ясорубку, використовуючи насадку із найменшими отворами.

Додати м'яке вершкове масло. (За бажанням можна додати більше вершкового масла, ніж зазначено в рецепті, — печінковий паштет буде ніжнішої та м'якішої консистенції, але й жирнішим.)

Печінковий паштет готовий. Можна насолоджуватися домашнім ніжним паштетом із курячої печінки. Він чудово підходить як перекус або як ситний сніданок.

Смачного!

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
На Житомирщині запустили гігантський завод з переробки конопель. Фото: Міністерство економіки України
На Житомирщині запрацювало найбільше в Україні підприємство з переробки промислових конопель
2 хв на прочитання54 хвилини тому
Фото: Максим Нікітін
Бісквітний рулет із повидлом нашвидкуруч — рецепт із розряду «гості на порозі»
1 хв на прочитання2 години тому
Арешт зернового терміналу на Одещині: майно передано АРМА. Фото: БЕБ України
В Україні заарештовано зерновий морський термінал відомого бізнесмена
2 хв на прочитанняВчора
Ліквідація нарколабораторії на Івано-Франківщині: злочинці отримали вирок. Фото: Івано-Франківська обласна прокуратура
На Прикарпатті засуджено наркоділків, які вирощували коноплю на десятки мільйонів євро
2 хв на прочитанняВчора
Салат із печінки тріски зі свіжими овочами — готується дуже швидко та легко
1 хв на прочитанняВчора
Салат з курячим філе та кукурудзою — більше не потрібно думати, що приготувати на обід чи вечерю
1 хв на прочитання16 Травня 2025
ВР підтримала законодавчі ініціативи щодо стимулювання економічного розвитку галузі рибного господарства
1 хв на прочитання15 Травня 2025
Салат із куркою та сухариками — легкий, але святковий, і готується нашвидкуруч
1 хв на прочитання15 Травня 2025