Вверх
Дать отзыв

Домашній і магазинний: дієтолог радить, як вибрати правильний сир

При щоденному вживанні солодкого сиру погіршується засвоєння білка з сиру, що призводить до зниження імунітету.

2 мин на прочтение09 Января 2023, 11:02
Поделиться:

Сир — прекрасний кисломолочний продукт, що містить легкозасвоюваний білок і кисломолочні бактерії, необхідні для мікрофлори — важливої ланки імунітету.

Лікар-дієтолог, нефролог Регіна Доктор радить вибирати сир місцевих брендів із мінімальним терміном придатності, до 14 днів.

У знежиреному сирі (0-2 %) більше білка і кальцію, але менше кисломолочних бактерій і вітамінів. Глікемічний індекс такого продукту нижчий — це важливо, якщо ви худнете.

У 9 % сирі зовсім мало білка, але багато молочного цукру лактози, до якого у більшості людей незносність.

Ідеальний варіант — це сир середньої жирності, 4-5 %.

Дієтолог рекомендує навчитися їсти сир без підсолоджувачів і добавок. При регулярному і щоденному вживанні сиру з цукром або медом погіршується засвоєння білка з сиру, що призводить до розмноження дріжджоподібних грибів у кишківнику і зниження імунітету.

Також лікар радить не вживати щодня сир із фруктами та ягодами. Ці продукти потрібно їсти окремо, оскільки процеси бродіння також заважають засвоєнню корисних речовин із сиру.

«З першого прикорму привчайте дітей до природного смаку сиру, без добавок, тоді цей продукт принесе максимальну користь. Пам'ятайте, СМАК — це рефлекс, звичка, він формується, не успадковується. Якщо у дорослому віці вам важко прийняти новий смак, почніть їсти сир з інертними продуктами, які не заважають його засвоєнню: горіхами, кокосовою стружкою, корицею», — говорить Регіна Доктор.

Вона розповідає, що сир можна робити вдома, з молока та закваски, але за кількістю білка він програє магазинному, оскільки в процесі виробництва, за допомогою спеціального обладнання, можна домогтися більшої концентрації сухого залишку.

Дієтолог говорить, що дорослим краще вживати сир зранку, на сніданок. Дітям же — на вечірню перекуску чи вечерю.

Також ми розповідали про смажені яблука з вершковим сиром — смачно, просто і швидко.

Читайте GreenPost в Facebook. Подписывайтесь на нас в Telegram.

Больше из GreenPost
Фото: Virginia.edu
Невидимая революция: как скрытые прорывы удешевили солнечную энергию на 99%
3 мин на прочтение28 минут назад
На Тузловских лиманах задержан браконьер: ущерб государству оценен в более чем 7 млн грн
На Тузловских лиманах задержан браконьер: ущерб государству оценен в более чем 7 млн грн
1 мин на прочтениечас назад
Фото: Thespruce.com
Смерть от вентилятора: скрытая опасность, особенно острая в жару
2 мин на прочтение2 часа назад
Фото: илюстративное / Getty Images
9,4 тыс. долларов за импорт кофе: в суд направлено дело в отношении группы, которая требовала взятки на таможне
1 мин на прочтение2 часа назад
9,4 тис. доларів за імпорт кави: до суду скеровано справу щодо групи, яка вимагала хабарі на митниці
1 мин на прочтение2 часа назад
Искусственный интеллект на передовой: ученые MIT разработали новые антибиотики против «супербактерий»
2 мин на прочтение3 часа назад
Госпродпотребслужба адаптировала еще 5 сертификатов для системы TRACES NT, упрощая экспорт в ЕС
1 мин на прочтение4 часа назад
За пределами «розовой ленты»: как наука борется с раком молочной железы
3 мин на прочтение5 часов назад