Вверх
Дать отзыв

Домашній і магазинний: дієтолог радить, як вибрати правильний сир

При щоденному вживанні солодкого сиру погіршується засвоєння білка з сиру, що призводить до зниження імунітету.

2 мин на прочтение09 Января 2023, 11:02
Поделиться:

Сир — прекрасний кисломолочний продукт, що містить легкозасвоюваний білок і кисломолочні бактерії, необхідні для мікрофлори — важливої ланки імунітету.

Лікар-дієтолог, нефролог Регіна Доктор радить вибирати сир місцевих брендів із мінімальним терміном придатності, до 14 днів.

У знежиреному сирі (0-2 %) більше білка і кальцію, але менше кисломолочних бактерій і вітамінів. Глікемічний індекс такого продукту нижчий — це важливо, якщо ви худнете.

У 9 % сирі зовсім мало білка, але багато молочного цукру лактози, до якого у більшості людей незносність.

Ідеальний варіант — це сир середньої жирності, 4-5 %.

Дієтолог рекомендує навчитися їсти сир без підсолоджувачів і добавок. При регулярному і щоденному вживанні сиру з цукром або медом погіршується засвоєння білка з сиру, що призводить до розмноження дріжджоподібних грибів у кишківнику і зниження імунітету.

Також лікар радить не вживати щодня сир із фруктами та ягодами. Ці продукти потрібно їсти окремо, оскільки процеси бродіння також заважають засвоєнню корисних речовин із сиру.

«З першого прикорму привчайте дітей до природного смаку сиру, без добавок, тоді цей продукт принесе максимальну користь. Пам'ятайте, СМАК — це рефлекс, звичка, він формується, не успадковується. Якщо у дорослому віці вам важко прийняти новий смак, почніть їсти сир з інертними продуктами, які не заважають його засвоєнню: горіхами, кокосовою стружкою, корицею», — говорить Регіна Доктор.

Вона розповідає, що сир можна робити вдома, з молока та закваски, але за кількістю білка він програє магазинному, оскільки в процесі виробництва, за допомогою спеціального обладнання, можна домогтися більшої концентрації сухого залишку.

Дієтолог говорить, що дорослим краще вживати сир зранку, на сніданок. Дітям же — на вечірню перекуску чи вечерю.

Також ми розповідали про смажені яблука з вершковим сиром — смачно, просто і швидко.

Читайте GreenPost в Facebook. Подписывайтесь на нас в Telegram.

Больше из GreenPost
Найкращий атлет України 2024: вперше в історії ним став спортсмен із синдромом Дауна
Лучшим спортсменом Украины стал житель Луцка с синдромом Дауна Валентин Новосад
2 мин на прочтениечас назад
Девушка-бегунья в наушниках. Изображение создано ИИ
Лечащий бит: ритмическая музыка 120–130 BPM оздоравливает мозг и продлевает жизнь
3 мин на прочтениечас назад
ФОТО: иллюстративное
Украинскую «зеленую» энергию интегрируют в рынок ЕС — Кабмин подал в Раду ключевой законопроект
2 мин на прочтение3 часа назад
Взрыв на трассе Киев-Чоп.
Фото: Леся Кутергина
Трагедия в Житомирской области: правительство ликвидирует последствия мощного взрыва
1 мин на прочтение4 часа назад
Рубки на 57 млн грн: ГБР сообщило о подозрении руководству лесхоза в Тернопольской области
1 мин на прочтение5 часов назад
Президент подписал закон, который изменит правила рыбного рынка в Украине
1 мин на прочтение6 часов назад
В Донецкой области древесину из выгоревших лесов используют для фортификаций - Шмыгаль
1 мин на прочтение7 часов назад
Гороскоп для всех знаков зодиака на 4 июля 2025 года
7 мин на прочтение8 часов назад