Вверх
Дать отзыв
  • Главная
  • Новости
  • Еко
  • Ді Капріо, Безос, Портман: зірки звернулись до Байдена з проханням рятувати планету

Ді Капріо, Безос, Портман: зірки звернулись до Байдена з проханням рятувати планету

Автори листа вважають, що кліматична криза, за тих проблем, які вона несе, є «найбільшою економічною можливістю» для інновацій, створення робочих місць та інвестицій.

1 мин на прочтение25 Января 2021, 10:16
Поделиться:

Актори, політики і бізнесмени, в тому числі актор Леонардо Ді Капріо і засновник Amazon Джефф Безос, направили відкритого листа до президента США Джо Байдена із закликом відреагувати на проблему зміни клімату. Всього лист підписали понад 150 осіб. Він опублікований на сайті Climat Power.

«Вас можуть запам'ятати як «кліматичного президента», який відвів людство від краю урвища. Ви можете забезпечити перехід світових енергетичних систем із викопних видів палива на чисту енергію, створюючи безліч робочих місць, скорочуючи забруднення й усуваючи  економічну, расову нерівність і нерівність щодо здоров'я», — йдеться в листі.

Його автори позитивно оцінили указ Байдена про повернення США до Паризької хартії з клімату, яку він підписав у перші години на посту президента, але підкреслили, що цього недостатньо і слід зробити «все, що в наших силах».

Також автори листа вважають, що кліматична криза, за тих проблем, які вона несе, є «найбільшою економічною можливістю» для інновацій, створення робочих місць та інвестицій.

Крім Ді Капріо та Безоса, під листом підписалися актриса Наталі Портман, голова ради директорів Mastercard Аджай Банга, голова Комітету з питань довкілля, здоров'я та безпеки харчових продуктів Європейського парламенту Паскаль Канфін, актриса Зоуі Дешанель та інші.

Нагадаємо, виступаючи у Білому домі під час інавгурації, новий президент США Джо Байден сказав, що зміна клімату й екологічні проблеми будуть у центрі уваги у період його президентства.

Читайте GreenPost в Facebook. Подписывайтесь на нас в Telegram.