Догори
Дати відгук

Байден пообіцяв боротися з екологічними проблемами

Новий американський президент поверне США до Паризької кліматичної угоди

1 хв на прочитання20 Січня 2021, 20:34
Поділитись:

Виступаючи у Білому домі під час інавгурації, новий президент США Джо Байден сказав, що зміна клімату та екологічні проблеми будуть у центрі уваги в період його президентства.

«Люди, у нас криза. Це криза, пов'язана з епідемією коронавірусу, викликана пандемією економічна криза, кліматична криза і криза, пов'язана з расовою нерівністю. Подібно до того, як нам потрібно бути єдиними, щоб реагувати на COVID-19, нам потрібна уніфікована національна реакція на кліматичні зміни», – наголосив президент США.


Очікується, що Байден застосуватиме суттєво інший підхід, ніж експрезидент Дональд Трамп, який вивів Сполучені Штати з Паризької кліматичної угоди та скасував низку екологічних норм. Байден повернув в країну в Паризьку кліматичну угоду. Документ включає в себе скасування президентського дозволу на експлуатацію для спірного нафтопроводу Keystone XL.

Розробка нової стратегії боротьби зі змінами клімату була однією з основних тем передвиборчої кампанії Байдена. 

У новій адміністрації США вперше в історії з'явиться посада "кліматичного царя" - місце куратора цієї глобальної проблеми займе колишній держсекретар Джон Керрі.

Також Байден зупинив вихід США з Всесвітньої організації охорони здоров'я. Запущена ініціатива "100 днів в масках", що зобов'язують носити маски у всіх федеральних установах.

Тим часом у США виявили новий, більш заразний штам коронавірусу.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.