Вверх
Дать отзыв

Депутатів не можна змушувати вакцинуватись, облік вакцинованих нардепів є порушенням прав людини — голова фракції СН

За приблизними оцінками вакцинованою проти COVID-19 є лише половина парламенту.

2 мин на прочтение22 Сентября 2021, 11:40
Фото з офіційної сторінки ВРУ в соцмережі Фейсбук Фото з офіційної сторінки ВРУ в соцмережі Фейсбук
Поделиться:

Перший заступник голови фракції «Слуга народу» Олександр Корнієнко не може відповісти на запитання, скільки депутатів вакциновано в його фракції. На запитання УНІАН він відповів, що не можна змушувати депутатів щепитись, а облік вакцинованих депутатів був би порушенням прав людини.

«Не знаю. Ми облік не робимо, бо це порушення прав людини. Ми ж не можемо їх змусити вакцинуватися», — сказав Корнієнко.

Він додав, що судячи з повідомлень у медіа та соцмережах, «багато хто вакцинувався».

«Точну цифру вам ніхто не скаже», — зазначив депутат.

Приблизну ж цифру — максимум 50 % — назвав голова Комітету Верховної Ради з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький в ефірі програми «Свобода слова на ICTV». Михайло Радуцький назвав це «ганьбою».

На його думку доступ до роботи у ВР необхідно давати лише вакцинованим проти коронавірусу нардепам або ж стимулювати їх до вакцинації здаванням тестів власним коштом.

«Я сьогодні не запропонував, а вимагав від керівництва Верховної Ради зробити одну річ. Це ганьба, коли Верховна Рада пише закони, якими вимагає від людей вакцинуватися, носити маски, сама цього не виконує <…> Перед входом у зал Верховної Ради, якщо вакцинований — прошу, якщо не вакцинований — власним коштом здай антиген-тест: 15 хвилин і заходь, якщо ти перехворів. І так кожні два дні. Оце найкраща мотивація», — заявив Радуцький.

Також ми розповідали, що МОЗ не може відповісти, хто «спускає план» із вакцинації проти COVID-19.

Читайте GreenPost в Facebook. Подписывайтесь на нас в Telegram.