Вверх
Дать отзыв

Депресія не дасть схуднути — дієтолог

Дуже важко худнути, якщо апетит підвищений або вибірковий (на конкретні продукти).

2 мин на прочтение14 Октября 2021, 07:34
Поделиться:

GreenPost розповів, що перешкодою до зниження ваги може бути депресія. 

«Відсутність радості від життя, відсутність сил і бажання щось роботи, постійна втома — симптоми депресії, які не сприяють руху вперед та активній роботі над собою. Щоб знижувати вагу, потрібно докладати трохи зусиль та отримувати задоволення від формування нового способу життя», — говорить лікар-дієтолог Галина Слобода-Яготенко

Вона також нагадує, що одним із симптомів депресії є зміни апетиту. Тому дуже важко худнути, якщо є підвищений апетит або ж він вибірковий (на конкретні продукти).

Дієтолог пояснює, що під час своїх консультацій дає пройти діагностичний запитальник депресії Бека не знічев’я, а для того, щоб окреслити межі роботи та за потреби направити до психотерапевта чи психіатра. Адже запитальник не використовується для того, щоб виставити діагноз, він дає змогу направити до відповідного спеціаліста, пояснює Галина Слобода-Яготенко.

Однак робота із психотерапевтом чи психіатром — це те, що допоможе досягнути гармонії, додає дієтолог. Лікар наголошує, ефективна боротьба з ожирінням — це комплексний підхід.

«Без лікування депресії лікування ожиріння малоефективне або короткотривале та не несе стабільних результатів. Запам'ятайте: тільки комплексна робота дає результати.

Тільки повна гармонія фізичного та психічного здоров'я дасть вам змогу жити на повну та насолоджуватися життям», — підкреслює Галина Слобода-Яготенко.

Також ми писали, що робити, якщо хочеться «заїсти» стрес, а також чому ми переїдаємо і що з цим можна зробити.

Читайте GreenPost в Facebook. Подписывайтесь на нас в Telegram.