День презервативів: при правильному застосуванні та зберіганні якісні кондоми дають до 98 % захисту

2 мин на прочтение13 Февраля 2024, 01:21
Фото з відкритих джерел

Секс може не мати небажаних наслідків.

Учора в усьому світі стартував Тиждень презервативів. Сьогодні, 13 лютого, відзначають День презервативів — адже потрібно не лише пам'ятати про важливість сексуальної безпеки, а й відзначити інноваційність та значення цього засобу у збереженні здоров'я. Кондоми допомагають запобігти як незапланованій вагітності, так і зараженню інфекціями, що передаються статевим шляхом (ІПСШ). Про це розповідає портал «Бережи себе».

ІПСШ можуть сильно ускладнити ваше життя, оскільки викликають значний дискомфорт: подразнення, різноманітні виділення зі статевих органів, підвищення температури — в короткостроковому періоді. Без правильної терапії ці захворювання можуть призвести до порушення репродуктивної функції, проблем з іншими системами організму та навіть бути смертельними (як-от СНІД, гепатит B та С).

На щастя, запобігти хворобам, що передаються статевим шляхом, у наш час легко. Бар’єрний метод контрацепції працює дуже добре: при правильному застосуванні та зберіганні якісні презервативи дають до 98 % захисту.

Ще до використання кондомів важливо:

Лікування ІПСШ має призначати лікар (уролог, гінеколог) після визначення конкретного збудника. Проте проблемі легше запобігти, ніж боротися з її наслідками. І презервативи вам у цьому стануть вірними помічниками.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost в Facebook. Подписывайтесь на нас в Telegram.

Поделиться: