Вверх
Дать отзыв

Через потужний землетрус в Японії постраждало 124 людини (відео)

Через стихію радіоактивна вода з АЕС Фукусіма потрапила до навколишнього середовища

1 мин на прочтение14 Февраля 2021, 11:01
Землетрус був магнітудою 7,3 бала Землетрус був магнітудою 7,3 бала
Поделиться:

Напередодні біля Японії в Тихому океані на північний схід від префектури Фукусіма стався потужний землетрус. Спочатку оголошена національним метеорологічним управлінням магнітуда склала 7,1, проте пізніше вона була підвищена до 7,3. Вчені попередили про те, що протягом тижня можуть відбуватися афтершоки, до теперішнього часу їх було вже понад 20. Повідомляє ANNnewsCH.

За останніми даними, принаймні 124 людини постраждали в результаті землетрусу. Більшість постраждалих — жителі північно-східних префектур Фукусіма і Міягі, де підземні поштовхи відчувалися найсильніше. В основному мова йде про удари та падіння. Глава японського уряду зазначив, що кількість постраждалих в результаті удару стихії велика, проте інформації про летальні випадки не надходило.

Крім того, через землетрус на двох АЕС Фукусіма вода розплескалася з басейнів для зберігання відпрацьованого ядерного палива на трьох реакторах. Невелика кількість води потрапила в навколишнє середовище.

Також одна з гілок швидкісних поїздів “сінкансен”, що з’єднують північно-східну і північну частини Японії, була пошкоджена в результаті потужного землетрусу.

На відновлення руху за цим напрямком може піти близько 10 днів.

Нагадаємо, в Україні "гуляла" негода: знеструмлення, швидкі в заметах, смерть під колесами сміттєвоза (відео)

Читайте GreenPost в Facebook. Подписывайтесь на нас в Telegram.

Больше из GreenPost