Борщова заправка з буряка, завдяки якій борщ виходить утричі смачнішим, готується дуже просто, а взимку це взагалі справжня знахідка.
Інгредієнти:
солодкий болгарський перець — 1 кг;
морква — 1 кг;
буряки — 1 кг;
помідори — 1 кг;
цибуля — 1 кг;
часник — 3-5 зубчики;
олія — 1 склянка;
сіль — 2-3 ст. л.;
вода — 0,5 склянки;
оцет 9 % — 0,5 склянки.
Приготування.
Всі овочі очистити. У перцю видалити насіння.
Моркву з буряком натерти на терці. Помідори, перець, цибулю нарізати шматочками.
Скласти всі овочі в каструлю, додати цукор, сіль, воду, олію, оцет. Все перемішати і тушкувати на слабкому вогні з моменту закипання 35-40 хвилин.
Гарячу заправку розкласти по стерилізованих банках і відразу закрити кришками.
Зберігається така заправка при кімнатній температурі чудово, але тільки в темному місці.
Ми вже наводили простий рецепт борщової зaпpaвки: просто зваріть бульйон і додайте картоплю.