Фарширований перець можна буде приготувати й узимку, якщо зараз закрити його за цим рецептом.
Інгредієнти на 3 л. банку:
болгарський перець солодкий — 12 шт.;
оцет столовий 9 % — 3 ст. л.;
сіль — 3 ст. л.
цукор-пісок — 2 ст.
вода — 1.5 – 2 л.
Приготування.
Простерилізувати всі банки для заготівлі перців (найкраще використовувати 3-літрові).
Перці вимити, видалити плодоніжки та насіння, зробивши кругові надрізи зверху.
Банки наповнити перцями якомога щільніше, вкладаючи їх один в інший для економії місця.
Залити банки з перцями окропом, прикрити кришками і дати банкам постояти півгодини.
Злити воду з банок у велику каструлю.
Закип'ятити воду і додати сіль, цукор. Нехай маринад покипить, доки всі кристали не розчиняться.
У кожну банку з перцями влити оцту і відразу залити банки киплячим маринадом, закрутити кришками.
Перевернути банки, закутати і дати повністю охолонути.
Також ми розповідали про баклажанну ікру на зиму без оцту і без стерилізації.