Вверх
Дать отзыв

50 % об’єктів водопостачання порушують санітарне законодавство — перевірка

Перевірили майже 5 тисяч об'єктів.

1 мин на прочтение10 Июня 2021, 16:31
Фото: воду з-під крана пити не можна давно Фото: воду з-під крана пити не можна давно
Поделиться:

Держпродспоживслужбою зафіксовані порушення встановлених норм майже на кожному другому перевіреному об’єкті водопостачання. Про це повідомила голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька під час засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Вона повідомила, що з початку року комісійними перевірками було охоплено 4942 об’єкти водопостачання, порушення вимог санітарного законодавства були встановлені на кожному другому об’єкті. 59,9 % перевірених об’єктів централізованого водопостачання та 45,9 % перевірених об’єктів нецентралізованого водопостачання не відповідали встановленим вимогам.

«Для усунення порушень, виявлених у ході обстежень, на адресу органів місцевого самоврядування, балансоутримувачам направлялися приписи та пропозиції щодо вжиття необхідних заходів реагування. За результатами вжитих заходів державного нагляду на підставі встановлених порушень санітарного законодавства територіальними органами Держпродспоживслужби ініційовано 152 засідання комісій ТЕБ та НС, спрямовано 636 приписів, пропозицій, рекомендаційних листів тощо, накладено 107 штрафів», — повідомили у відомстві.

Нагадаємо, що в Україні проведуть аудит усіх водних ресурсів. 

Читайте GreenPost в Facebook. Подписывайтесь на нас в Telegram.

Больше из GreenPost