Правильні харчові звички та здоровий спосіб життя забезпечують профілактику вікових захворювань, включаючи гіпертонію, атеросклероз, ішемічну хворобу серця, деякі види раку. Ці хвороби не тільки роблять організм передчасно старим, а й підвищують ймовірність передчасного відходу від життя. Коли організм має ресурси захисту від вікових недуг, його старіння стає доброякісним, якість життя довго залишається високою – це продовжує період молоджливості, енергійності, працездатності.
Які харчові звички після 40 років уповільнюють старіння?
Головне – виключити зі свого раціону страви з великим вмістом цукру, трансжирів, а також продукти з високим глікемічним індексом, наприклад, картоплю чи білий рис.
Інші корисні звички:
1. Вживати жирну рибу.
2. Вживати клітковину у вигляді цільнозернового хліба, зелені, овочів та фруктів, горіхів.
3. Вживати кисломолочні продукти та напої.
4. Займатись спортом, бути фізично активним.
5. Достатньо спати, відпочивати.
6. Вміти зберігати позитивний настрій.