Зрази з капустою — простий, але незвичайний рецепт

2 хв на прочитання31 Жовтня 2024, 07:24
Зображення створено ШІ

Стануть справжньою окрасою столу.

Смачні зрази з капустою — це досить проста в приготуванні й досить бюджетна страва, яка вражає своїм насиченим і яскравим смаком. Для тих, хто любить експериментувати на кухні, є дуже цікавий і незвичайний рецепт зраз із капустою. Ця проста в приготуванні страва стане справжньою окрасою столу.

Інгредієнти:

картопля — 1 кг;

яйце — 1 штука;

борошно — 3 ст. ложки;

капуста білокачанна — 300 г;

морква — 1 штука;

перець болгарський — 0,5 штуки;

паста томатна — 2 ст. ложки;

олія — до смаку;

перець чорний мелений — до смаку;

сіль — до смаку;

сухарі панірувальні — до смаку.

Приготування.

Картоплю почистити й відварити до повної готовності. Воду слід посолити, можна так само додати кілька лаврових листочків для аромату.

Коли картопля буде готова, злити воду і зробити картопляне пюре. За бажання можна додати спеції.

Тепер необхідно дочекатися, поки пюре охолоне. У цей час можна приготувати начинку. Для цього обсмажити на олії нашатковану капусту, ріпчасту цибулю, терту моркву та нарізаний болгарський перець, у кінці обсмажування додати кілька ложок томатної пасти, сіль і чорний мелений перець. Начинка готова. В тепле пюре розбити яйце і всипати 3 столові ложки борошна, ретельно перемішуючи.

Руки змастити олією і зробити з картопляного пюре невеликий коржик. У центр коржа покласти начинку, з'єднати береги та сформувати зразу.

Тепер обваляти зрази в панірувальних сухарях — так вони вийдуть ніжні всередині з хрумкою скоринкою. Замість панірувальних сухарів можна використовувати борошно.

У сковороді розігріти олію й обсмажити на ній зрази з усіх боків до рум'яної скоринки.

Готові зрази подавати до столу зі сметаною чи сметанним соусом. Смачного!

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: