Догори
Дати відгук

Знижує стрес, підвищує імунітет, подовжує життя: вчені розповіли, чому корисно усміхатися

Людину, яка усміхається, сприймають як більш молодшу

2 хв на прочитання29 Червня 2021, 06:48
Фото:
GoodFon Фото: GoodFon
Поділитись:

Посмішка, як і гарний настрій в цілому, позитивно впливає на здоров'я. Чим частіше люди посміхаються, тим рідше вони стикаються з певними проблемами, пише newsyou.info.

Підвищення настрій. Завдяки посмішці в крові з'являються ендорфіни, що підвищують рівень щастя. Посмішка підвищує приплив позитивних думок.

Знеболення. Хороший сміх може надавати болезаспокійливу дію на організм. Це відбувається в тому числі і за рахунок згаданих вище ендорфінів. Сміх - відмінні ліки, так як він дозволяє організму виробляти власні знеболюючі, що не має яких-небудь побічних ефектів.

Зниження тиску. У це складно повірити, але посмішки зменшують артеріальний тиск. Спочатку сміх призводить до збільшення частоти серцевих скорочень і споживання кисню, але за цим слід період м'язової релаксації, скорочення пульсу і зниження артеріального тиску.

Зміцнення імунітету. Посмішки допомагають зміцнити імунну систему, як показують дослідження. Це пов'язано зі здатністю сміху підвищувати обсяг імунних клітин і антитіл, які борються з інфекціями.

Зменшення рівня стресу. Посмішка або сміх активують і знімають стресові реакції. Коли в ході дослідження люди стикалися зі стресовими ситуаціями, то усміхнені добровольці демонстрували нижчу частоту серцевих скорочень у порівнянні з тими, хто не посміхався.

Поліпшення відносин. Дослідники з'ясували, що усміхнені люди сприймаються оточуючими, як більш приємні і симпатичні. А через це збільшується ймовірність побудувати хороші відносини.

Омолодження. Посмішка, звичайно, не може зробити людину більш біологічно молодшою. Але коли людина усміхається, складається про неї враження, що вона - молодша. Це показали експерименти, в ході яких люди оцінювали вік інших осіб по фотографіях. Зображені з посмішками на обличчі сприймалися більш молодими.

Нагадаємо, що Зеленський презентував програму «Здорова Україна».

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.