Догори
Дати відгук

Знижує рівень цукру та допомагає схуднути: названо корисну і доступну спецію

Нещодавні дослідження показують, що кориця може зробити більше, ніж додати смаку вашим стравам.

2 хв на прочитання20 Липня 2023, 09:15
Поділитись:

Нещодавній огляд дослідження, опублікований у Nutritional Neuroscience, показує, що вживання кориці може покращити роботу мозку. Фахівці радять додавати до щоденного раціону близько чайної ложки однієї з найпоширеніших спецій у світі.

Вчені говорять, що кориця позитивно впливає на артеріальний тиск і здоров’я серця. Так, в одному з дослідницьких оглядів зазначено, що трохи менше чайної ложки кориці щодня може знизити рівень тригліцеридів і холестерину і допомагає регулювати рівень цукру в крові.  

Тепер нові дослідження показують, що кориця також може мати переваги для мозку. Огляд 40 досліджень (включаючи поєднання лабораторних і клінічних досліджень), опублікованих у Nutritional Neuroscience, показав, що кориця може значно покращити когнітивні функції, зокрема пам’ять і навчання.

Причина цих переваг для мозку

Кориця містить унікальні компоненти, такі як коричний альдегід, евгенол, катехін і сірінгінову кислоту, і разом вони забезпечують протизапальні та антиоксидантні реакції, які зменшують запалення в усьому тілі, включаючи мозок. Це не тільки може вплинути на пам’ять, але й на настрій.

В одному з досліджень, підлітки, які жували жуйку з корицею протягом 40 днів, відзначили, що, окрім покращення пам’яті, у них також зменшилася тривожність. Особливість кориці полягає ще й у тому, що результати не залежали від дози. Це означає, що як низькі, так і високі дози в розглянутих дослідженнях дали позитивний ефект.

"Корицю можна використовувати як добавку до дієти спортсменів завдяки її антиоксидантним і протизапальним властивостям, які можуть зменшити біль у м’язах і прискорити час відновлення", - говорить дієтологиня Джулія Денісон, яка спеціалізується на спортивному харчуванні. 

Вона радить вживати приблизно від ½ до 1 чайної ложки кориці на день. 

Дієтологиня також підкреслила, що корицю можна додавати до різноманітних страв та продуктів, як от, посипати спецією вівсянку, арахісове масло, йогурт, нарізані яблука, тости, пластівці або навіть перець чилі чи рагу.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Більше з GreenPost
Фото ілюстративне
Нічний удар по Полтавщині: пошкоджено нафтогазову інфраструктуру, 6450 споживачів без газу
1 хв на прочитання27 хвилин тому
Вищий антикорупційний суд припинив справу проти Андрія Пивоварського через строки давності
ВАКС закрив справу ексміністра інфраструктури Андрія Пивоварського
1 хв на прочитаннягодина тому
Як слід будувати свою кар'єру?
Як слід будувати свою кар'єру?
3 хв на прочитання2 години тому
Фото: ілюстративне
Парламентський комітет підтримав ключові законопроєкти для розвитку енергетичної інфраструктури
1 хв на прочитання5 годин тому
Велика зелена стіна: коли дерева стають зброєю проти Сахари
2 хв на прочитання6 годин тому
Гороскоп для всіх знаків зодіаку на п'ятницю, 17 жовтня 2025 року
3 хв на прочитання7 годин тому
"Укренерго" очікує, що аварійні відключення триватимуть ще тиждень, а в деяких регіонах — довше
1 хв на прочитання8 годин тому
Україна посилює боротьбу з браконьєрством: МВС та Держрибагентство розпочнуть спільні рейди
1 хв на прочитання9 годин тому