Кориця є не лише приправою, яка покращує страви та напої, а й ефективний засіб для лікування різних захворювань, наприклад, високого тиску.
Кориця містить велику кількість олій, різноманітні мікроелементи, вітаміни, дубильні речовини, антиоксиданти, фенантрен, дерев'яні смоли, що позитивно впливають на організм.
Завдяки активному компоненту кориці, а саме циннамату, зменшується утворення холестерину низької густини в крові, що є причиною багатьох захворювань судин. Завдяки зниженню шкідливих ліпідів організм починає виробляти більше корисних.
Кориця сприяє зниженню ризику ускладнень артеріальної гіпертензії, зменшує напади головного болю, неприємні відчуття за грудиною і що дуже важливо для гіпертоніків, зменшує набряклість у результаті виведення солей.
Спеція допомагає гіпертонікам у боротьбі з хронічним стресом, зменшує нервозність та підвищує стійкість до фізичних навантажень.
Внаслідок регулярного споживання спеції підвищується тонус гладких м'язів судин, розширюється внутрішній діаметр артеріол, прискорюються обмінні реакції. Тому кориця зменшує ризик формування атеросклерозу головного мозку, запобігає утворенню тромбів в артеріях.
Завдяки покращенню чутливості до інсуліну та зниженню рівня цукру в крові вживання кориці допомагає контролювати діабет.
При зниженому рівні артеріального тиску споживати корицю можна, але у мінімальній кількості. Невелика кількість спеції з ранку підбадьорить та підніме життєвий тонус. Зазвичай гіпотоніки відчувають втому, занепад сил і знижену працездатність і прийом кориці підвищить тонус організму і поверне сили.
Перед початком лікування високого тиску корицею рекомендується проконсультуватися з лікарем, щоб виявити можливі протипоказання. При вживанні спеції необхідно дотримуватися правильного дозування та правил прийому.
Приймати таким чином корицю від 14 днів до місяця щодня, потім потрібно зробити перерву на два тижні.
З обережністю потрібно вживати корицю, якщо є