- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Зіпсувати практично неможливо: картопля по-французьки з м’ясом — рецепт у духовці на сметані
Зіпсувати практично неможливо: картопля по-французьки з м’ясом — рецепт у духовці на сметані
Ідеальна страва у випадку, якщо до вас раптово завітали гості.
Неймовірно смачна картопля по-французьки з м’ясом у духовці підійде не лише на обід чи вечерю, а й на святковий стіл: день народження, Новий рік, Різдво чи будь-яке інше свято. Ця м’ясна запіканка дуже ситна, її можна приготувати на велику компанію — голодним ніхто не залишиться. До того ж це заощадить ваш час, адже вона замінить вам 2 страви відразу: основну страву та гарнір, тому вона не потребує жодних додатків, хіба що чудово підійде салат зі свіжих овочів, без майонезу.
Ця картопля по-французьки давно полюбилася українцям простотою у приготуванні й доступністю, а ще вона дуже смачна й ситна, та й назва гарна — її можна вважати по-королівськи вишуканою. Картопля по-французьки — ідеальна страва у випадку, якщо до вас раптово завітали гості: можна швиденько поставити деко у духовку та йти розважати гостей, поки страва спечеться.
Картоплю по-французьки від Максима Нікітіна приготує навіть новачок — зіпсувати її практично неможливо. Таку страву можна приготувати порційно у горщиках — тоді доведеться порізати м’ясо на шматочки, а все інше залишити незмінним.
Інгредієнти:
картопля — 1,5 кг;
свинина — 400 г;
цибуля — 2 середні;
твердий сир — 200 г;
сметана;
олія;
сіль, перець — до смаку.
Приготування.
Картоплю порізати кружальцями, посолити, поперчити, перемішати.
М’ясо порізати тонкими скибками, цибулю півкільцями.
Сир потерти на грубій тертці.
Деко намазати олією, не оминаючи країв.
Викласти шар порізаного м’яса, посолити, поперчити.
Зверху покласти кружальця картоплі. Змастити її сметаною.
Поставити у розігріту до 200 °С духовку. Запікати 40 хвилин.
Дістати, посипати картоплю тертим сиром, повернути назад у духовку ще на 10-15 хвилин, аби сир розплавився й зазолотився.
Подавати в гарячому вигляді посипавши зеленню цибулі та кропу, можна додати ще гілочку розмарину, а перед самою подачею викладіть половинки оливок.
Можете відійти від класичного рецепту і додати помідори, але обирайте щільніші. М’ясо краще обрати без жиру та прожилків і добре відбити для соковитості та ніжності. Для цього помістіть його в пакетик, а вже тоді починайте відбивати. Якщо нема спеціального молоточка, зробіть це тильною стороною ножа. Заздалегідь обсмажте шматочки свинини на великому вогні, буквально по кілька секунд, для золотистої скоринки — так ваша страва набуде ще кращого смаку. А щоб вона не розпадалась, першим шаром кладіть м’ясо.
Для пікантності можна додати до сметани натертий плавлений сирок або ж бринзу. Запікати потрібно в добре розігрітій духовці. Сир можна обрати 2 різних види. Таку страву можна зробити навіть рибною — так у вас з’явиться дві улюблених запіканки. Додавати можна не лише томати, а й гриби, соуси чи інші інгредієнти.
До речі, м’ясо можна різати й на невеликі шматочки, цибулю теж можна подрібнити довільно, проте найкращий варіант — це півкільця: так вона буде більш соковита. Ще можна змішати її з натертою морквою. А щоб картопля, вийшла ароматна, перед викладанням змастіть сумішшю оливкової олії та сухої зелені чи спецій. З м’ясом можна зробити те саме, а за бажання додати дрібно нарізаний гострий перець чилі.
Більше новин читайте на GreenPost.