Зганянка, цей витончений суп із копченими реберцями, квашеною капустою й ароматною квасолею, безсумнівно, стане чудовим варіантом для смачного та насиченого обіду. Ця страва, що поєднує в собі багатство смаків і пахощів, створить атмосферу затишку та задоволення на вашому столі.
Інгредієнти:
ребра копчені свинячі — 700 г;
капуста квашена — 350 г;
квасоля біла консервована — 300 г;
морква — 120 г (1 шт.);
цибуля ріпчаста — 100 г (1-2 шт.);
паприка мелена — 0,5 ч. ложки;
олія — 30 мл;
лавровий лист — 2 шт.;
борошно — 1 ст. ложка;
цукор — 1 ч. ложка;
сіль — 1 ч. ложка;
перець чорний мелений — 1/5 ч. ложки;
вода — 2-2,5 л.
Приготування.
Ребра розрізати на порційні шматочки.
Моркву очистити та нарізати брусочками чи невеликими четвертинками.
У каструлі довести до кипіння воду і викласти туди свинячі ребра. Потім додати лавровий лист і моркву. Після повторного закипання зняти піну та варити бульйон на невеликому вогні 40 хвилин.
Очищену цибулю нарізати дрібними кубиками.
Розігріти сковороду з олією й обсмажити цибулю на середньому вогні до прозорості, 3-4 хвилини.
Додати в сковороду паприку та борошно. Обсмажити 1 хвилину, помішуючи.
Влити в сковороду із заправкою 2-3 ополоники бульйону з каструлі. Перемішати і тушкувати 1-2 хвилини до загусання.
Додати в сковороду цукор, сіль і чорний мелений перець. Перемішати. Заправка готова.
У каструлю з ребрами та морквою додати кислу капусту (можна разом із розсолом).
Потім перекласти у каструлю вміст сковороди. Перемішати.
Додати квасолю.
Довести суп до кипіння та зняти каструлю з плити.
Розлити суп по тарілках, прикрасити свіжою петрушкою і доповніть за бажанням сметаною або майонезом.
Неймовірний аромат, що розійшовся по кухні, сповістить усю родину про те, що обід готовий.
Більше новин читайте на GreenPost.