Зганянка — суп із копченими реберцями, квашеною капустою та квасолею: простий і смачний рецепт

2 хв на прочитання04 Березня 2024, 07:32
Фото: «Їжа легко»

Неймовірний аромат, що розійшовся по кухні, сповістить усю родину про те, що обід готовий.

Зганянка, цей витончений суп із копченими реберцями, квашеною капустою й ароматною квасолею, безсумнівно, стане чудовим варіантом для смачного та насиченого обіду. Ця страва, що поєднує в собі багатство смаків і пахощів, створить атмосферу затишку та задоволення на вашому столі.

Інгредієнти:

ребра копчені свинячі — 700 г;

капуста квашена — 350 г;

квасоля біла консервована — 300 г;

морква — 120 г (1 шт.);

цибуля ріпчаста — 100 г (1-2 шт.);

паприка мелена — 0,5 ч. ложки;

олія — 30 мл;

лавровий лист — 2 шт.;

борошно — 1 ст. ложка;

цукор — 1 ч. ложка;

сіль — 1 ч. ложка;

перець чорний мелений — 1/5 ч. ложки;

вода — 2-2,5 л.

Приготування.

Ребра розрізати на порційні шматочки.

Моркву очистити та нарізати брусочками чи невеликими четвертинками.

У каструлі довести до кипіння воду і викласти туди свинячі ребра. Потім додати лавровий лист і моркву. Після повторного закипання зняти піну та варити бульйон на невеликому вогні 40 хвилин.

Очищену цибулю нарізати дрібними кубиками.

Розігріти сковороду з олією й обсмажити цибулю на середньому вогні до прозорості, 3-4 хвилини.

Додати в сковороду паприку та борошно. Обсмажити 1 хвилину, помішуючи.

Влити в сковороду із заправкою 2-3 ополоники бульйону з каструлі. Перемішати і тушкувати 1-2 хвилини до загусання.

Додати в сковороду цукор, сіль і чорний мелений перець. Перемішати. Заправка готова.

У каструлю з ребрами та морквою додати кислу капусту (можна разом із розсолом).

Потім перекласти у каструлю вміст сковороди. Перемішати.

Додати квасолю.

Довести суп до кипіння та зняти каструлю з плити.

Розлити суп по тарілках, прикрасити свіжою петрушкою і доповніть за бажанням сметаною або майонезом.

Неймовірний аромат, що розійшовся по кухні, сповістить усю родину про те, що обід готовий.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: