- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Квашена капуста — рецепт для тих, у кого ніколи не виходить
Квашена капуста — рецепт для тих, у кого ніколи не виходить
Кваситься капуста зазвичай 3-4 дні при кімнатній температурі.
Квашена капуста — це традиційний ферментаційний продукт, який отримується шляхом квашення нарізаної капусти з додаванням солі й інших інгредієнтів. Цей процес дозволяє капусті зберегти свіжість і багатство вітамінів, а також надає їй неповторного смаку й аромату. Квашена капуста є популярною стравою в багатьох країнах та кухнях і використовується як окрема страва, а також як гарнір або інгредієнт для різноманітних страв.
Якщо ми любите квашену капусту, але вона у вас ніколи не виходить — спробуйте цей рецепт.
Інгредієнти (нa 3-літрову банку):
капуста — 2,5 кг;
морква — 3 шт.;
сіль — 2 ст. л.;
цукор — 2 ст. л.;
вoда — близько 500 мл.
Приготування.
Капусту пошинкувати, моркву потерти на терці. У великій мисці перемішати овочі з сіллю і цукром. Скласти все в чисту банку, легко втрамбовуючи. Мʼяти не потрібно.
І залити простою чистою холодною водою (не кип'яченою!) до самого горла банки.
Поставити банки в таз або глибоку тарілку — буде сильно бродити і поллється через верх.
Кваситься капуста зазвичай 3-4 дні при кімнатній температурі.
Потицяти капусту в кількох місцях дерев'яною паличкою, хоча б кілька разів на день, аби виходили накопичені гази.
Кришкою, коли бродить, капусту закривати не потрібно! Коли процес бродіння закінчиться — накрити кришкою і прибрати в холодильник або льох. Капуста готова.
Також ми писали про квашену капусту в пакеті: легкий і швидкий рецепт.