Догори
Дати відгук

Згадай дитинство: печиво, яке випікається у формі на плиті з начинкою

Тісто має вийти дуже м‘яким і навіть липким.

1 хв на прочитання05 Березня 2023, 11:11
Поділитись:

Рецепт печива, що випікається у формі на плиті (шишки, горішки, грибочки) з начинкою.

Інгредієнти:

Тісто

масло вершкове

250 г.

борошно пшеничне

380-400 г.

цукор

100 г.

яйця курячі

1 шт.

жовток

1 шт.

сода

0,5 ч.ложки

оцет 9 %-ний

10 мл

смалець

35 г.

 

Крем

вершки, 15%

200 г.

шоколад чорний

200 г.

масло вершкове

200 г.

 

Розраховано на 10 порцій

Це рецепт для печива, яке випікається у спеціальній формі на газі. Форма складається з двох круглих частин, які складаються одна до одної і довгої ручки. Всередині форми є виїмки для викладання тіста. Виходять заготовки-полловинки горішків, шишок, грибочків, ракушок, жолудів, квіток. Їх начиняють кремом і складають по два, щоб утворився цілий горішок чи грибок.

Приготування:

Тісто:

М‘яке масло і смалець розтерти з цукром до пухкої маси. Додати яйце, жовток і ще раз розтерти. Вмішати оцет. Наприкінці вмішати борошно, просіяне з содою. Тісто має вийти дуже м‘яким і навіть липким. Загорнути його у харчову плівку і відправити у холодильник на 12 годин. Відщипуючи шматочки тіста і викладаючи їх у виїмки у формі, спекти половинки-заготовки. Начинити їх кремом, скласти по двоє. Залишити за кімнатної температури на 1-2 години, а далі перекласти у холодильник.

Крем:

Вершки нагріти з посіченим шоколадом до його розчинення (приблизно до температури 65-70*С). Вистудити до кімнатної температури. Масло добре збити, а далі перемішати із шоколадною масою.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро