Вєтрова Влада1 хв на прочитання05 Жовтня 2022, 23:40
Пляцок готується зі шпинатом та іншою зеленню. Рецепт простий та, водночас, цікавий тим, що приправляється багатьма спеціями.
Яйця – 5 шт.
Сметана – 1 ст.л.
Борошно пшеничне – 1 ст.л.
Мука кукурудзяна – 1 ст.л.
Бринза – 1 ст.л.
Сіль – за смаком
Мускатній горіх – дрібка
Зелень (кріп, петрушка, рукола, шпинат, м’ята, кінза)
Сода – дрібка
Імбир мелений – дрібка
Кмин – дрібка
Чорний перець - дрібка
Приготування:
- На розігріту сковорідку із олією викласти подрібнений шпинат. Протушкувати кілька хвилин.
- Яйця розбити в миску, додати сметану, імбир, перець, кмин, сіль, мускатний горіх.
- Окремо змішати муку із содою і висипати до яєць. Добре перемішати. Висипати подрібнену зелень й тушкований шпинат, бринзу. Знову вимішати.
- Форму для запікання застелити пергаментним папером, вилити яєчну суміш і поставити до розігрітої до 180º градусів духовку на 15 хвилин. Зелений пляцок готовий.