Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Здоров'я
  • Зеленський пообіцяв підприємцям подвійну компенсацію за закриття під час жорсткого карантину (відео)

Зеленський пообіцяв підприємцям подвійну компенсацію за закриття під час жорсткого карантину (відео)

Центральна влада додасть 100% до запропонованих виплат місцевих бюджетів громадянам та бізнесу, постраждалим через локдаун

2 хв на прочитання21 Березня 2021, 17:30
Зеленський пообіцяв підприємцям подвійну компенсацію за припинення роботи через жорсткий карантин Зеленський пообіцяв підприємцям подвійну компенсацію за припинення роботи через жорсткий карантин
Поділитись:

Володимир Зеленський пообіцяв доплати від центрального уряду у разі, якщо місцева влада виділятиме кошти на підтримку громадян та бізнесу в умовах посилення карантину. Про це президент заявив у відеозверненні.

"Логічно, що про різні форми підтримки, вводячи локдаун на місцях, повинна подумати й місцева влада. Разом із посиленням карантину, вони повинні розробити комплекс заходів для підтримки категорій громадян і бізнесу саме свого регіону, які можуть постраждати через обмеження так званої "червоної" зони. Я чекаю від місцевої влади відповідних пропозицій, щоб вже наступного тижня розглянути та затвердити їх на Конгресі місцевих і регіональних влад при президенті України", - заявив Зеленський.

Президент додав, що "центральна влада додасть 100 % до запропонованої допомоги, за рахунок місцевих бюджетів, громадянам і бізнесу, постраждалим через локдаун, таким чином, збільшивши суми підтримки вдвічі". За словами президента, надавати допомогу потрібно за допомогою порталу та застосунку "Дія". Це зробить надання допомоги максимально прозорим, а головне — швидким, переконаний Зеленський.

Він зазначив, що регіональні заходи підтримки не можуть вводитися місцевою владою в форматі "заборона є, а підтримки немає", або за принципом "грошей немає, але ви тримайтеся". Крім того, український лідер попросив Верховну Раду бути готовою в максимально стислі терміни ухвалити всі законодавчі зміни, необхідні для втілення пропозицій місцевої влади та уряду.

Нагадаємо, в грудні 2021 року, перед запровадженням жорсткого карантину в Україні, Рада прийняла ряд законів, які дозволили ФОПам та найманим працівникам, які через локдаун змушені були не працювати, отримати компенсацію від держави у розмірі 8000 грн.

Раніше ми розповідали, що оскільки кілька регіонів країни вже увійшли до "червоної" зони й в них оголосили жорстокий карантин, то більшості бізнесменів заборонили працювати. А от компенсації людям не дали й навіть не обіцяли виплатити, тому у різних регіонах спалахнули протести підприємців.

Так у Житомирі підприємці збунтувалися та вийшли з протестами проти карантину (фото). А раніше протестували представники малого та середнього бізнесу у Чернівцях та у Франківську (фото).

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost