Догори
Дати відгук

У Чернівцях та у Франківську підприємці протестують проти карантину (фото)

Власники малого бізнесу просять владу послабити карантинні обмеження, встановлені урядом.

2 хв на прочитання01 Березня 2021, 15:05
Фото УНІАН. Підприємці протестують проти карантину Фото УНІАН. Підприємці протестують проти карантину
Поділитись:

У Чернівцях приблизно 50 підприємців вийшли на протест під обласну державну адміністрацію, вимагаючи від влади скасувати обмеження, запроваджені для малого бізнесу в умовах «червоної» карантинної зони. Повідомляють українські ЗМІ.
Учасники пікету вимагають зустрічі з керівництвом ОДА, від якого очікують пояснень щодо необхідності посилення карантинних обмежень у «червоній» зоні.

«Ми хочемо працювати, а ці обмеження для нас тривають уже рік. Нещодавно люди закупили товари на весну, а тепер нас хочуть закрити. Проситимемо владу піти нам назустріч», — сказав один з учасників пікету, підприємець Василь.
Під час акції протесту пікетувальники написали звернення на адресу голови ОДА Сергія Осачука та міського голови Романа Клічука із проханням докласти зусиль для того, щоб влада пом’якшила карантинні умови для бізнесу.

Керівництво Чернівецької ОДА звертатиметься до уряду з пропозицією щодо виплати компенсацій підприємцям, щодо яких діють карантинні обмеження у «червоній» зоні. Про це сьогодні повідомив перший заступник голови обладміністрації Богдан Ковалюк.

Крім того, бізнесмени протестують й у Франківську — вимагають дозволу працювати під час карантину. Десятки ФОПів із ринків на вулицях Любомира Гузара, Тичини та Дністровській вийшли протестувати під «Білий дім», інформує ЧАТ 112.

Люди вимагають дозволити їм працювати та принагідно згадують про високі тарифи на комунальні послуги:

«Нам треба годувати свої сім’ї, дайте нам працювати. Наші податки — це дохід у бюджет!», — каже підприємиця Людмила.

Нагадаємо, на Франківщині підприємці перекрили трасу на знак протесту (відео).

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost