Для правильної роботи кишечника необхідно насамперед дотримуватися збалансованого харчування, виключаючи з раціону нездорову їжу. До неї фахівці найчастіше відносять оброблені продукти, червоне м’ясо, цукор та магазинну випічку. З іншого боку, дієтологи радять збільшувати споживання овочів та фруктів. Проте продуктом номер один для кишківника лікар-дієтолог Моллі Хембрі називає грушу.
Груші є одним із фруктів, які містять велику кількість клітковини. Зокрема, вважається, що одна груша може забезпечити організм шістьма грамами цієї речовини, причому значна кількість становить нерозчинне волокно, яке міститься в шкірці фрукта.
За даними Harvard Health, нерозчинна клітковина покращує роботу кишечника і навіть допомагає знизити ризик хронічних захворювань, зокрема діабету другого типу.
Крім цього, груші багаті на антиоксиданти. Згідно зі звітом, опублікованим у журналі Food Composition and Analysis, антиоксиданти знижують запалення в організмі та ризик розвитку різних захворювань.