Догори
Дати відгук

Збирати по 20-50 тонн ківі з гектара цілком реально в Україні (фото)

Про це розповів відомий господар та селекціонер

2 хв на прочитання27 Листопада 2020, 06:25
Поділитись:

В Україні ківі – відносно нова культура, але вирощувати її доволі перспективно і неймовірно рентабельно. Тільки з одного гектару можна отримати від 20 до 50 тонн врожаю. Повідомляє "SEEDS".

Про це розповів Генріх Стратон, біолог, селекціонер та автор єдиного зареєстрованого сорту ківі в Україні під час вебінару організованого Українським проєктом бізнес-розвитку плодоовочівництва.

Великих промислових плантацій ківі в Україні поки що не має – тільки кілька невеликих під Києвом і на Прикарпатті, каже Генріх Стратон. Але ті, хто візьмуться за цю справу першими – отримає максимальний зиск із цього, вважає селекціонер.

«Ківі плантацій я не бачив. З моїх саджанців, які висаджені 2-3 роки назад, плантації ще не досягли плодоношення. Є висаджена плантація ківі під Києвом. Називається це місце «Ягідне місто». Сподіваюсь, що через 2 роки ми побачимо там врожай", - розповідає господар.

Зараз за словами селекціонера популяризація вирощування ківі в Україні тільки починається, зокрема вітчизняного морозостійкого сорту.

«Його варто вирощувати та біля будинку для власних потреб, і для комерційних насаджень. Ті, хто візьметься за цю справу першими, вони та отримають максимальний зиск із цього. З гектара можна отримати від 20 до 50 тонн врожаю. Навіть якщо це буде 20 тонн, при тій ціні, яка сьогодні є за кілограм ківі, це вже цікаво, і рентабельно цим займатися. Якраз сьогодні-завтра буде закінчення збору врожаю на маточній плантації ківі, це невелика маточна ділянка, там ми отримаємо приблизно тонну двісті. В першу чергу моєю задачею не було отримання врожаїв. В першу чергу я спеціалізуюсь на вирощуванні саджанців ківі та продовжую селекційні роботи по виведенню нових сортів ківі», – наголошує біолог.

Тим часом чоловік ризикнув власним життям: господар врятував улюбленця з паші крокодила (відео).

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.