Засипати все в банку — і за 10 хвилин готово: рецепт смачних огірочків на зиму

1 хв на прочитання23 Липня 2022, 00:38

Така консервація завжди виручить, коли знадобиться закуска до столу або потрібно зробити класичні салати до свят.

Рецепт цих консервованих огірків дуже простий і швидко готується. А ось результат вам точно сподобається: такі огірочки відмінно підходять як закуска, як продукт для салатів, супів, начинок для пиріжків.

Інгредієнти на 1 літрову банку:

огірки — близько 650 г;

кріп — гілочки та парасольки;

часник — 1 зубчик;

перець гострий — кілька шматочків, на смак;

лавровий лист — 1 шт.;

перець горошком — 7 – 10 шт;

вода — близько 450 мл;

сіль — 15 г;

цукор — 30 г;

оцет столовий 9% — 30 мл.

Приготування.

У банки розкласти кріп та часточки часнику, лавровий лист, перець горошком.

Вкласти в банки огірки.

Засипати в банки сіль, цукор, влити оцет — 3 столові ложки.

Залити банки чистою, холодною водою, очищеною, відстояною.

Накрити кришками банки.

У каструлю укласти рушник, поставити банки, залити теплу воду по плічка банок.

Після закипання води в каструлі стерилізувати 10 хвилин, накривши каструлю кришкою.

Закрутити кришки, перевернути банки, накрити їх рушником і залишити до охолодження.

Огірочки зберігати у підвалі або у коморі.

Така смачна консервація вас завжди виручить, коли потрібна традиційна закуска до столу або потрібно зробити класичні салати до свят.

Також ми компот зі смородини та червоних порічок із листям: хоч зараз, хоч на зиму.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: