Догори
Дати відгук

Засмічення земель у Сумах медичними відходами — з товариства стягнуто майже 12,3 млн грн шкоди

Земельна ділянка належала до земель комунальної власності Сумської міської ради та була передана в оренду товариству.

1 хв на прочитання05 Листопада 2021, 13:23
Медичні відходи Медичні відходи
Поділитись:

За позовом окружної прокуратури міста Суми Господарським судом Сумської області прийнято рішення про стягнення з товариства з обмеженою відповідальністю майже 12,3 млн грн шкоди, завданої навколишньому природному середовищу внаслідок засмічення земель. Про це йдеться у повідомленні Офісу Генерального прокурора.

Прокуратурою встановлено, що у двох складських приміщеннях у Сумах розміщено небезпечні медичні відходи. Земельна ділянка належала до земель комунальної власності Сумської міської ради та була передана в оренду товариству.

У ході проведення позапланової перевірки дотримання вимог природоохоронного законодавства Державною екологічною інспекцією у Сумській області обраховано розмір шкоди, зумовленої засміченням, який становить майже 12,3 млн грн.

Водночас стосовно заступника директора товариства направлено до суду обвинувальний акт за фактом забруднення земель медичними відходами (ч. 2 ст. 239 КК України).

У повідомленні не зазначається, про яке саме сміттєзвалище йдеться. Ймовірно, що  про «біологічну бомбу» в Сумах: випадок про який повідомили місцеві активісти, коли знайшли  медичнi вiдходи зi всiєї України.

Але водночас відомий випадок про купу відходів на землі Нижньосироватської громади, до якої належить Старе Село. Там землю орендував агрокомбінат «Тепличний», якому і належать склади, які були здані  в оренду товариству «Сумиполімербуд». У складах були виявлені голки, проби крові та коронавірусні медвідходи, які звозять до Сум і спалюють.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко