Запечена в рукаві молода картопля з печерицями та помідорами — навіть не вимагає м'яса чи риби

2 хв на прочитання19 Серпня 2024, 07:24
Фото: «Їжа легко»

Така насичена, смачна, ароматна та соковита овочева страва навіть не вимагає м'яса чи риби.

Запечена в рукаві молода картопля з печерицями та помідорами — це простий і водночас вишуканий рецепт. Ця страва ідеально підходить для сімейної вечері, коли хочеться приготувати щось особливе, але без зайвих зусиль. Така насичена, смачна, ароматна та соковита овочева страва навіть не вимагає м'яса чи риби — це повноцінна вечеря. Свіжий кріп чудово поєднується з овочами — варто додати в тарілку кілька гілочок.

Інгредієнти:

молода картопля — 1 кг;

печериці — 350 г;

помідори — 380 г (2 шт.);

цибуля ріпчаста — 150 г (1 шт.);

часник — 2 зубчики;

соєвий соус — 2 ст. ложки;

базилік сушений — 1/5 ч. ложки;

трави прованські сушені — 1/5 ч. ложки;

сіль — 1/2 ч. ложки (до смаку);

перець мелений (суміш перців) — 1/5 ч. ложки;

олія — ​​45 мл (3 ст. ложки);

кріп свіжий (для подачі) — 1-2 гілочки.

Приготування.

Овочі промийте, цибулю та часник очистити від лушпиння. Печериці протерти вологим паперовим рушником.

Ріпчасту цибулю нарізати тонкими півкільцями.

Розігріти в сковороді олію й обсмажити півкільця цибулі 1 хвилину на сильному вогні, до м'якості.

Печериці розрізати навпіл чи нарізати пластинами, якщо гриби великі. Додайте гриби на сковороду до цибулі й обсмажити на середньому вогні 4-5 хвилин, до м'якості.

Влити в сковороду соєвий соус, перемішати та тушкувати 1 хвилину.

Гриби з цибулею готові до подальшого використання, зняти сковороду з вогню.

Увімкнути духовку для розігріву до 190 °С.

Картоплю очистити й нарізати великими скибочками чи половинками. Якщо картопля молода, можна не очищати її від шкірки, потрібно тільки дуже ретельно вимити щіткою.

Помідори нарізати часточками, часник покришити.

З'єднати в глибокій мисці картоплю, часник, помідори та вміст сковороди разом з олією та соусом, в якому тушкувалися гриби та цибуля. Додати сіль, суміш перців, сушений базилік і прованські трави. Все перемішати.

Викласти всі овочі та гриби разом із соусом у рукав, щільно зав'язати його з обох боків. Покласти рукав у форму.

Запікати овочі в розігрітій до 190 °С духовці 25-30 хвилин.

Потім дістати форму з духовки, розрізати рукав ножицями (обережно, гаряча пара!) і розкрити. Повернути форму з рукавом у духовку і запікати вміст ще 10 хвилин до готовності, орієнтуючись на особливості духовки.

Запечена в рукаві картопля з грибами та помідорами готова. Страву можна відразу розкладати по тарілках.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: