Догори
Дати відгук

Запаси на зиму: консервуємо цілі баклажани з часником

Щоб смачно їсти взимку, потрібно добре попрацювати влітку

2 хв на прочитання23 Серпня 2022, 11:21
Поділитись:

На Сході, звідки родом баклажани, їх вважають овочем довголіття. Попри цілющі властивості цей овоч ціниться східними жінками за властивість надавати омолоджуючий ефект, покращувати колір шкіри, розгладжувати зморшки і надавати шкірі пружності.

Корисні властивості баклажанів

Як і інші овочі, баклажани не обділені вітамінами. Вони містять вітаміни групи В, які добре впливають на нервову систему і позбавляють від безсоння.

Кількості вітаміну С в одному баклажані достатньо для профілактики грипу та застуди. Також в баклажанах наявні такі макро та мікроелементи як калій, фосфор, залізо, кальцій, магній, мідь, марганець.

Слід зауважити, що в шкірці баклажанів міститься речовина, яку називають назунін. Цей елемент рослинного походження забезпечує захист нервових клітин і володіє сильними антиоксидантними властивостями, тому баклажан можна використовувати в якості профілактичного засобу від онкологічних захворювань.Пропонуємо вам до всього іншого додати ще й консервовані баклажани.

Інгредієнти

  • Баклажани – 9 шт.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Часник, зубчики – 2 шт.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Оцет 9% - 50 мл.
  • Вода – 5 л.

Приготування

Крок 1. Баклажани ретельно помийте, обріжте хвистики та "попки". Плоди беріть невеликі чи середнього розміру.

Крок 2. У великій каструлі закип'ятіть 5 л води та опустіть туди баклажани. Проваріть близько 5-8 хвилин. Перевіряйте їх готовність вилкою або зубочисткою - баклажани повинні легко проколюватись, але не розвалюватися.

Крок 3. Часник очистіть, промийте, розріжте зубчики на 4 частини.

Крок 4. 3-літрову банку ретельно вимийте та простерилізуйте на водяній бані.

Крок 5. На дно банки покладіть часник, сіль, цукор та оцет.

Крок 6. Баклажани прямо з окропу укладайте в банку, заливайте окропом або закип'ятіть в чайнику і їм відразу заливайте. Після цього одразу закатайте кришкою.

Крок 7. Переверніть банку догори дном і трохи струсіть, щоб сіль та цукор повністю розчинилися.

Крок 8. Банки переверніть та укутайте ковдрою, старою курткою або пледом до ранку. Потім перенесіть у темне прохолодне місце. Смачного!

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро