Догори
Дати відгук

Заміна пластику знайдена: американська компанія створила їстівне покриття, що зберігає огірки свіжими

Натуральне покриття Akorn Natural Advantage створює невидимий бар'єр, який не лише продовжує термін зберігання овочів, але й допомагає боротися із пластиковими та харчовими відходами.

2 хв на прочитання15 Червня 2025, 13:20
 Створено їстівне покриття для огірків, що замінить пластикову плівку Створено їстівне покриття для огірків, що замінить пластикову плівку
Поділитись:

Американська компанія Akorn Technology розробила інноваційну альтернативу одноразовій пластиковій плівці для пакування свіжих овочів. Їхнє рішення — це натуральне їстівне покриття, яке утворює на поверхні продукту невидимий бар'єр, що ефективно захищає його та зберігає свіжість без шкоди для довкілля.

Як пише видання FreshPlaza, технологія під назвою Akorn Natural Advantage вже успішно пройшла тестування на довгих англійських огірках та солодкому перці. Результати показали, що покриття допомагає зберегти оригінальну текстуру, хрумкість та яскравий зелений колір овочів. Це є суттєвою перевагою над пластиковою плівкою, яка часто призводить до пожовтіння продукту через накопичення газу етилену.

Інновація вже отримала визнання на ринку. Продукт став учасником програми підтримки Fresh Field Catalyst Accelerator 2025, організованої Foundation for Fresh Produce та Міжнародною асоціацією свіжих продуктів (IFPA).

Не-Akorn зліва проти огірка, обробленого їстівним покриттям Akorn праворуч.
Не-Akorn зліва проти огірка, обробленого їстівним покриттям Akorn праворуч.

Розробка компанії Akorn з'явилася вкрай вчасно, адже попит на екологічні способи пакування стрімко зростає по всьому світу. Нова технологія дозволяє майже повністю відмовитися від одноразового пластику для пакування огірків та перцю.

«Наше покриття ефективне, не містить “дивних” інгредієнтів і зберігає якість продукту. Впровадження просте й вимагає мінімальних змін у виробництві», — пояснив співзасновник компанії Ксандер Шапіро.

Він також додав, що пластикова упаковка не лише забруднює довкілля, але й може сприяти швидшому псуванню овочів та змушує споживачів купувати продукти у великих об’ємах, що призводить до збільшення харчових відходів. За його словами, дослідження підтверджують, що продаж овочів без пакування або з використанням дихаючих, компостованих матеріалів може значно зменшити і кількість пластику, і обсяг зіпсованої їжі.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost