Догори
Дати відгук

Залучення інвестицій і контроль за водними біоресурсами: основні питання реформування рибної галузі

Ці зміни забезпечать можливість отримувати повну інформацію про походження та придатність до споживання продукції рибної галузі.

1 хв на прочитання10 Жовтня 2024, 18:36
Реформування рибної галузі Реформування рибної галузі
Поділитись:

У Верховній Раді України відбулися слухання Комітету з питань аграрної та земельної політики «Реформування рибопромислової галузі України: перспективи та виклики». 

У слуханнях взяли участь Голова Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Олександр Гайду, народні депутати України, заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Віталій Головня, т.в.о. Голови Держрибагентства Ігор Клименок, представники центральних органів виконавчої влади, Офісу ефективного регулювання (BRDO), громадської ради при Держрибагентстві, бізнесу, промислових рибалок, спеціальних товарних рибних господарств та інших стейкхолдерів.

Учасники засідання обговорили подальшу реалізацію реформи галузі рибного господарства та питання контролю над здійсненням промислу.

Зокрема, запровадження прозорих процедур залучення інвестицій у розвиток галузі рибного господарства, євроінтеграційні норми забезпечення простежуваності водних біоресурсів та продукції, виробленої з них. Ці зміни забезпечать можливість отримувати повну інформацію про походження та придатність до споживання продукції рибної галузі і дадуть змогу відкрити нові ринки для української продукції.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.