Закусочний картопляний торт із морквою та плавленим сиром готується зі звичайних продуктів. Замість кунжуту для подачі можна використовувати суміш із гарбузовим насінням.
Інгредієнти:
картопля — 700 г;
яйця — 2 шт.;
цибуля ріпчаста — 1 шт.;
борошно — 5 ст. ложок;
олія — за смаком;
перець чорний мелений — за смаком;
приправи — за смаком;
сіль за смаком;
морква — 220 г (2 шт.);
сир плавлений вершковий — 150 г (2 шт.);
майонез — 3 ст. ложки;
часник — 1 зубчик;
петрушка свіжа (за бажанням) — за смаком;
кунжут (за бажанням) — за смаком.
Приготування.
Моркву відварити 15-20 хвилин до готовності. Остудити.
Картоплю очистити й натерти на середній тертці.
Цибулю натерти на дрібній тертці або подрібнити в блендері і додати до картоплі.
Туди ж розбити яйця.
Додати сіль, перець і приправи. Перемішати до однорідності.
Всипати в картопляну масу борошно і перемішати до однорідності.
Розігріти сковороду з олією, викласти туди 3-4 ст. ложки картопляної маси та розподілити по дну. Товщина млинця має бути якомога тонше, до 1 см.
Смажити картопляний млинець по 3 хвилини з кожного боку, до готовності та золотистості.
Так зробити з усією картопляною масою.
Моркву очистити та натерти на середній тертці.
Сирки натерти на середній тертці.
Часник очистити та натерти на дрібній тертці або пропустити через прес.
Викласти моркву, сир і часник у глибоку миску.
Додати майонез та перемішати до однорідності.
Сформувати закусочний торт: змастити картопляні млинці начинкою з морквяно-сирної начинки та викласти один на одного.
Картопляний торт із морквою та плавленим сиром готовий. Посипати готовий торт кунжутом і оздобити зеленню.
Закуску можна подавати відразу або відправити в холодильник для просочення та охолодження — буде ще смачніше.
Також ми розповідали про смажені яблука з вершковим сиром — смачно, просто і швидко.