Готуючи сніданок або вечерю для себе чи своїх близьких, завжди хочеться чогось особливого та смачного. У цьому рецепті поєднано найкращі інгредієнти для створення закусочних «мафінів» — легкої, ситної та смачної страви. Для приготування «мафінів» можна використовувати паперові формочки для кексів.
Інгредієнти:
куряче філе – 200 г;
яйце — 1 шт.;
помідор — 100 г (1 шт.);
цибуля ріпчаста — 100 г (1 шт.);
сметана — 2 ст. ложки;
молоко — 2 ст. ложки;
петрушка свіжа — невеликий пучок;
сіль за смаком;
перець чорний мелений — за смаком;
олія рослинна (для підготовки форми) — за потребою;
листя салату (для подачі) — за бажанням.
Приготування.
Ввімкнути духовку для розігріву до 180 °С.
Філе вимити й обсушити. Цибулю очистити. Нарізати курку та цибулю шматочками середнього розміру.
Подрібнити куряче м'ясо та цибулю в м'ясорубці.
До фаршу додати сметану, сіль і мелений перець. Перемішати.
Помідори вимити, видалити основу плодоніжки та нарізати невеликими кубиками.
Зелень петрушки промити та подрібнити.
Яйце розбити в невелику посудину та змішати з молоком. Посолити, поперчити і розбовтати омлетну суміш виделкою чи віничком до однорідності.
У форму для кексів вставити паперові формочки (не обов'язково) чи просто змастити олією.
Фарш викласти в комірки форми трохи більше половини висоти. Чайною ложечкою пром’яти у фарші заглиблення і рівномірно заповнити нарізаними помідорами та петрушкою. Залити 2-3 чайними ложечками суміші омлету.
Відправити форму в розігріту до 180 °С духовку. Запікати страву 25-30 хвилин.
Готові закусочні «мафіни» з курячого філе з помідорами й омлетом можна подати на таці чи на листі салату.
Більше новин читайте на GreenPost.