Закусочні «мафіни» з курячого філе з помідорами й омлетом — надзвичайно простий рецепт

2 хв на прочитання10 Квітня 2024, 06:50
Фото: «Їжа легко»

Для їх приготування можна використовувати паперові формочки для кексів.

Готуючи сніданок або вечерю для себе чи своїх близьких, завжди хочеться чогось особливого та смачного. У цьому рецепті поєднано найкращі інгредієнти для створення закусочних «мафінів» — легкої, ситної та смачної страви. Для приготування «мафінів» можна використовувати паперові формочки для кексів.

Інгредієнти:

куряче філе – 200 г;

яйце — 1 шт.;

помідор — 100 г (1 шт.);

цибуля ріпчаста — 100 г (1 шт.);

сметана — 2 ст. ложки;

молоко — 2 ст. ложки;

петрушка свіжа — невеликий пучок;

сіль за смаком;

перець чорний мелений — за смаком;

олія рослинна (для підготовки форми) — за потребою;

листя салату (для подачі) — за бажанням.

Приготування.

Ввімкнути духовку для розігріву до 180 °С.

Філе вимити й обсушити. Цибулю очистити. Нарізати курку та цибулю шматочками середнього розміру.

Подрібнити куряче м'ясо та цибулю в м'ясорубці.

До фаршу додати сметану, сіль і мелений перець. Перемішати.

Помідори вимити, видалити основу плодоніжки та нарізати невеликими кубиками.

Зелень петрушки промити та подрібнити.

Яйце розбити в невелику посудину та змішати з молоком. Посолити, поперчити і розбовтати омлетну суміш виделкою чи віничком до однорідності.

У форму для кексів вставити паперові формочки (не обов'язково) чи просто змастити олією.

Фарш викласти в комірки форми трохи більше половини висоти. Чайною ложечкою пром’яти у фарші заглиблення і рівномірно заповнити нарізаними помідорами та петрушкою. Залити 2-3 чайними ложечками суміші омлету.

Відправити форму в розігріту до 180 °С духовку. Запікати страву 25-30 хвилин.

Готові закусочні «мафіни» з курячого філе з помідорами й омлетом можна подати на таці чи на листі салату.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: