Догори
Дати відгук

Закусочні «мафіни» з курячого філе з помідорами й омлетом — надзвичайно простий рецепт

Для їх приготування можна використовувати паперові формочки для кексів.

2 хв на прочитання10 Квітня 2024, 06:50
Фото: «Їжа легко» Фото: «Їжа легко»
Поділитись:

Готуючи сніданок або вечерю для себе чи своїх близьких, завжди хочеться чогось особливого та смачного. У цьому рецепті поєднано найкращі інгредієнти для створення закусочних «мафінів» — легкої, ситної та смачної страви. Для приготування «мафінів» можна використовувати паперові формочки для кексів.

Інгредієнти:

куряче філе – 200 г;

яйце — 1 шт.;

помідор — 100 г (1 шт.);

цибуля ріпчаста — 100 г (1 шт.);

сметана — 2 ст. ложки;

молоко — 2 ст. ложки;

петрушка свіжа — невеликий пучок;

сіль за смаком;

перець чорний мелений — за смаком;

олія рослинна (для підготовки форми) — за потребою;

листя салату (для подачі) — за бажанням.

Приготування.

Ввімкнути духовку для розігріву до 180 °С.

Філе вимити й обсушити. Цибулю очистити. Нарізати курку та цибулю шматочками середнього розміру.

Подрібнити куряче м'ясо та цибулю в м'ясорубці.

До фаршу додати сметану, сіль і мелений перець. Перемішати.

Помідори вимити, видалити основу плодоніжки та нарізати невеликими кубиками.

Зелень петрушки промити та подрібнити.

Яйце розбити в невелику посудину та змішати з молоком. Посолити, поперчити і розбовтати омлетну суміш виделкою чи віничком до однорідності.

У форму для кексів вставити паперові формочки (не обов'язково) чи просто змастити олією.

Фарш викласти в комірки форми трохи більше половини висоти. Чайною ложечкою пром’яти у фарші заглиблення і рівномірно заповнити нарізаними помідорами та петрушкою. Залити 2-3 чайними ложечками суміші омлету.

Відправити форму в розігріту до 180 °С духовку. Запікати страву 25-30 хвилин.

Готові закусочні «мафіни» з курячого філе з помідорами й омлетом можна подати на таці чи на листі салату.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
На Житомирщині запустили гігантський завод з переробки конопель. Фото: Міністерство економіки України
На Житомирщині запрацювало найбільше в Україні підприємство з переробки промислових конопель
2 хв на прочитання8 годин тому
Фото: Максим Нікітін
Бісквітний рулет із повидлом нашвидкуруч — рецепт із розряду «гості на порозі»
1 хв на прочитання9 годин тому
Арешт зернового терміналу на Одещині: майно передано АРМА. Фото: БЕБ України
В Україні заарештовано зерновий морський термінал відомого бізнесмена
2 хв на прочитанняВчора
Ліквідація нарколабораторії на Івано-Франківщині: злочинці отримали вирок. Фото: Івано-Франківська обласна прокуратура
На Прикарпатті засуджено наркоділків, які вирощували коноплю на десятки мільйонів євро
2 хв на прочитанняВчора
Салат із печінки тріски зі свіжими овочами — готується дуже швидко та легко
1 хв на прочитанняВчора
Салат з курячим філе та кукурудзою — більше не потрібно думати, що приготувати на обід чи вечерю
1 хв на прочитання16 Травня 2025
ВР підтримала законодавчі ініціативи щодо стимулювання економічного розвитку галузі рибного господарства
1 хв на прочитання15 Травня 2025
Салат із куркою та сухариками — легкий, але святковий, і готується нашвидкуруч
1 хв на прочитання15 Травня 2025