Закуска з баклажанів на зиму — швидко, просто і смачно

1 хв на прочитання25 Вересня 2022, 07:43

Її зручно варити в мультиварці: встановити режим «варіння» та час 15 хвилин.

Баклажан багато господинь заготовляють на зиму — адже так хочеться зберегти до зими смак цих популярних овочів і вітаміни, що в них містяться. Пропонуємо рецепт дуже смачної закуски з баклажанів на зиму.

Інгредієнти:

баклажани — 1 кг;

цибуля ріпчаста — 500 г;

помідори червоні соковиті — 600 г;

олія — ​​100 мл;

сіль — 1 ст. л.;

перець чорний мелений — 1 ч. л.

Приготування.

Баклажани добре вимити, відрізати кінчики та нарізати дрібними кубиками.

На сковороду вилити приблизно половину олії, добре розігріти її. Викласти на сковороду баклажани.

Обсмажити до одержання золотистого кольору.

Цибулю почистити, дрібно нарізати ножем.

Обсмажити на олії до ніжно-золотистого кольору.

Помідори також дрібно порізати й обсмажити на олії.

Усі обсмажені овочі скласти в одну посудину. Посолити, поперчити та перемішати. Довести до кипіння.

Зручно обсмажені овочі варити в мультиварці: встановити режим «варіння» та час 15 хвилин.

Розкласти гарячу овочеву суміш по стерилізованих банках.

Накрити кришками та поставити в духовку на 40 хвилин.

Після цього банки закатати.

Закуска з баклажанів готова на зиму.

Зберігати холодну закуску з баклажанів у прохолодному місці всю зиму.

Також ми розповідали про лечо з огірками за бабусиним рецептом.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: