Догори
Дати відгук

Зафарбувати сивину недостатньо: що виказує наш вік

Вікові зміни «розподіляються» по всьому тілу.

2 хв на прочитання16 Жовтня 2021, 18:02
Поділитись:

Фітнес-тренер Олена Очередько відповіла на запитання, як ми визначаємо, скільки людині років. Звісно, зайва вага, зморшки, сивина впливають на сприйняття, але є й інші моменти, які перераховує спортсменка.

Відсутність енергії, апатія. Людина тягне на собою всю важкість прожитих років, а сил і задоволення від життя вже немає.

Постава. Опущена голова, плечі наче загорнуті вперед, людину ніби прибивають до землі.

Силует. Лінії тіла втрачають плавність, з’являються горбики, фігура розпливається, суглоби виділяються.

Шкіра. Шкіра втрачає тонус, часто стає сухою, тонкою, схожою на пергамент, з’являються пігментні плями, яскравіше проступають вени.

Очі. У літніх людей немає такого азарту, запалу, як у молодих. Погляд затухає, стомлений, сумний, розчарований — виказує старість.

Волосся. Волосся з віком стає більш жорстким або рідким, втрачає шовковистість, а гормональний збій дає залисини.

Хрящі. З віком вуха важчають, звисають. Кінчик носа стає схожим на сливу або гачкуватим.

Обличчя. Опливає, стягується всередину, губи стискаються, очі стають маленькими, нависають повіки. Через спазмовані м’язи з’являються зморшки. З’являються брилі, носогубки, міжбрівки. Через проблеми з зубами теж деформується обличчя.

Ставлення до життя. З віком у людини стає все більше скепсису, ніж надій. Багато людей розчаровані, втрачають цікавість до життя і живуть «днем бабака». Виконують рутинні дії.

Психосоматика. За життя ми можемо накопичити багато невиказаного, негативних емоцій. Через це болить горло, починаються проблеми із щитовидкою. Сутулість, наче придавлені проблемами плечі, втягнута в плечі голова. Жили в шийно-комірцевій зоні — це наші проблеми, тривоги, печалі, невиказані образи і злість.

«Емоції тісно пов’язані з гормональним фоном. А це вже неправильна робота щитовидки, зайва вага, проблеми з вагою, шкірою, волоссям. Усе це разом і виказує ваш вік», — говорить Олена Очередько.

Раніше ми розповідали, що вчені навчилися «омолоджувати» імунітет.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.